Σκοπιανό

Οι Σκοπιανοί ξεφτιλίζουν το Μ. Μαξίμου: O Mickoski αμφισβητεί την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας - Έβγαλε ομιλία δίπλα σε χάρτες της «Μ. Μακεδονίας»

Δεν λένε να ηρεμήσουν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι αφού τα πήραν όλα από τον Α. Τσίπρα και τον Ν. Κοτζιά, συνεχίζουν να διεκδικούν συνεχώς, με την Ελληνική πλευρά απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Επιτροπή για τα εμπορικά σήματα της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας θα σχηματισθεί εντός του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη Συνθήκη των Πρεσπών, ώστε να δημιουργηθεί διάλογος μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και όχι διμερής διακρατικός διάλογος, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, Δημήτρης Αυλωνίτης, αναφέρουν Σκοπιανά ΜΜΕ.

Διευκρίνισε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών θα συναντηθούν πρώτα να καταγράψουν τη σημερινή κατάσταση, να δούμε εάν υπάρχουν προβλήματα, στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης αμοιβαίων αποδεκτών λύσεων με τη χρήση γεωγραφικών όρων στα εμπορικά σήματα.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η συμφωνία είναι πλήρως συμβατή με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες για την καταχώρηση εμπορικών ιδιοκτησιών και ονομάτων, δηλαδή δεν εισάγει αποκλίσεις από το διεθνές δίκαιο ούτε από τη Συνθήκη της Μαδρίτης ούτε από τον ευρωπαϊκό νόμο που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας, είπε ο Αυλωνίτης.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Γραφείο για την καταχώρηση σημάτων κατέγραψε συνολικά 19 ελληνικά εμπορικά σήματα που περιέχουν τον όρο «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός ή Μακεδονική ή Μακεδονικά», ενώ η χώρα μας δεν διαθέτει ενιαία αίτηση εγγραφής, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Μεταξύ των 19 διαφορετικών ασφαλισμένων ετικετών, πρόσφατα καταχωρήθηκε και το «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», δηλαδή το τμήμα του ελληνικού πρακτορείου ειδήσεων που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (προφανώς σειρά έχει το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης ή το Πανεπιστήμιο Μακεδονία, μεταξύ των άλλων)

Δηλαδή, τα Σκοπιανά ΜΜΕ εγείρουν ζήτημα και προβληματίζονται διότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί το Μακεδονία σε εμπορικά σήματα!

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ (;) ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Την πόλη Στρούγκα επισκέφθηκε ο πρόεδρος του VMRO Mickoski.

Ο χώρος της ομιλίας είναι κυριολεκτικά διάσπαρτος από Χάρτες ψευτοαλυτρωτισμού της λεγόμενης "Μεγάλης Μακεδονίας", Ήλιους της Βεργίνας και Μεγαλέξανδρους.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Ο Mickoski που αναμένεται να κερδίσει στις επόμενες εκλογές, αμφισβητεί ευθέως την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το κάνει;

Γελοιοποιεί παράλληλα τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και όσους τους στήριξαν, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους σανοφάγους ψηφοφόρους τους διακήρρυταν ως το πιο "δυνατό" ατού της επαίσχυντης Συμφωνίας ότι θα τελειώναμε μια και καλή με τον Σκοπιανό ψευτοαλυτρωτισμό.

Δείτε εικόνες: Eδώ το επίσημο link, όπου η τοπική οργάνωση ανέβασε τις εικόνες

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ