Βαλκάνια

Οι βόμβες του ΝΑΤΟ σκοτώνουν ακόμη τους Σέρβους !

Επιστημονικές και ιατρικές μελέτες για τον καθορισμό των αποτελεσμάτων των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ που έγιναν από το Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία «Milan Jovanović Batut» διαπίστωσαν ότι τα παιδιά στην ηλικιακή ομάδα 5-9 ετών που έχουν γεννηθεί μετά το 1999 καταγράφουν συγκεκριμένη τάση ανάπτυξης κακοηθών ασθενειών.

"Έχουμε λάβει δεδομένα ότι υπάρχουν ενδείξεις στατιστικής σημασίας για αυτή την ομάδα πληθυσμών, για κακοήθεις ασθένειες του αίματος. Μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε ένας συγκεκριμένος παράγοντας για αυτή την ομάδα παιδιών που ήταν πιο ευαίσθητοι στην εμφάνιση κακοήθων νόσων”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Darko Laketic.

Ο Laketic είπε ότι είναι απαραίτητο να εντοπιστεί ο αιτιολογικός παράγοντας.

Σε συνέντευξη Τύπου , εξήγησε ότι τους σκοπούς της επιστημονικής και ιατρικής έρευνας η οποία ανέλυσε τη συχνότητα των κακοήθων νοσημάτων σε παιδιά που γεννήθηκαν στην κεντρική Σερβία, πριν και μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Όπως εξήγησε, το επίκεντρο της έρευνας ήταν στα παιδιά, επειδή στους ενήλικες υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα ή η παχυσαρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για κάθε γενιά, η έρευνα καθορίζει τον στατιστικό κίνδυνο ή με ποιο ποσοστό πιθανότητας μια γενεά κινδυνεύει να υποφέρει από κάποια κακοήθη νόσο.

Όταν αξιολόγησαν τον κίνδυνο, ανέλυσαν την συχνότητα των όγκων σε μια συγκεκριμένη γενιά και καταγράφηκε ότι σε παιδιά από το 0 έως 4 ετών είναι νευροεξωδερμική, από 5 μέχρι 9 υφίστανται κακοήθεις παθήσεις του αίματος, από 10 μέχρι 14 ετών όγκους στον εγκέφαλο , ενώ από 15 έως 18 ετών, οι συνηθέστεροι όγκοι παρουσιάζονται συχνότερα.

«Υποψιαζόμαστε ότι αυτή η γενιά εκτέθηκε σε μια τοξίνη που επέφερε στα παιδιά να είναι περισσότερο ευαίσθητα στην εμφάνιση ορισμένων κακοήθων νόσων», εξήγησε ο Laketić.

Τονίζει ακόμη ότι έχουν λάβει πληροφορίες ότι αυτό συνέβη σε μερικές γενιές που γεννήθηκαν κατά την περίοδο του 1999, στην ηλικιακή ομάδα των 5 έως 9.

Υπήρξε σημαντική αύξηση της επίπτωσης της νόσου στην ομάδα των 15 έως 18 ετών, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας μπορούν να γίνουν γνωστά μόνο σε αρκετά χρόνια.

Η μελέτη επισημαίνει ο Laketić, δείχνει σαφώς ότι πολλές γενιές σε μια συγκεκριμένη ευαίσθητη περίοδο εκτέθηκαν σε κάποιο παράγοντα που τις έχει κάνει πιο ευάλωτες για την ανάπτυξη ορισμένων κακοηθειών σε σύγκριση με άλλες γενιές της ίδιας ηλικίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ