Βαλκάνια

Ξεσηκώνονται οι Σέρβοι! - Κινητοποιήσεις κατά ΕΕ-ΝΑΤΟ κοντά στο Νις - Σέρβος πολιτικός: "Να έρθουν Ρώσοι & Κινέζοι στρατιώτες στο Κόσοβο"

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η σύγκρουση Μόσχας με το αμερικανικό Deep State στα Βαλκάνια, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια επιθετική στρατηγική κατά Ρώσων και ρωσόφιλων των Βαλκανίων.

Οι Σέρβοι συνεχώς ξεσηκώνονται και αντιδρούν για τα δυτικά "πλοκάμια" που απλώνονται στη Σερβία και τη Σερβική Οντότητα της Βοσνίας, ενώ η καθολική σύγκρουση με τις δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου γίνεται όλο και πιο πιθανή.

Στη Βέλικα Πλάνα εμφανίσθηκαν σήμερα αφίσες με συνθήματα κατά της ένταξης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου υπάρχουν σβάστικες και μηνύματα για το Κοσσυφοπέδιο, γράφει η σερβική ‘Politika’.

Οι αφίσες είναι εκατοντάδες σύμφωνα με το δημοσίευμα όπου επάνω στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει σβάστικα και γράφει «Όχι στην ΕΕ». Επίσης υπάρχει το μήνυμα «Όλο το Κοσσυφοπέδιο είναι Σερβία» και «Σταματήστε τη Νατοϊκή Κατοχή της Σερβίας».

Οι περισσότερες αφίσες βρίσκονται στην είσοδο της Βέλικα Πλάνα από τον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου–Νίς στο κέντρο της πόλης αυτής.

Δεν έγινε γνωστό ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την πράξη.

Η σερβική αστυνομία διεξάγει έρευνες και με την υπόθεση θα ασχοληθεί το γραφείο του αρμόδιου εισαγγελέα στη Βέλικα Πλάνα.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, κύκλοι και φήμες φέρουν το όλο σχέδιο των ΗΠΑ να στοχοποιεί συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχουν Ρώσοι στα Βαλκάνια.

Η πρώτη περιοχή είναι το Νις όπου φιλοξενείται βάση για ανθρωπιστικές καταστροφές και στην οποία λέγεται ότι υπάρχουν 2000 Ρώσοι «σύμβουλοι».

Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες προετοιμάζουν μια επιθετικού τύπου στρατηγική για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία Matthew Palmer.

Σέρβος πολιτικός ζητά Ρώσους και Κινέζους στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο

Ο ηγέτης των Σέρβων Ριζοσπαστών, Βόισλαβ Σέσελι, είναι θυμωμένος με την πλατφόρμα διαλόγου Κοσσυφοπεδίου- Σερβίας.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Βελιγράδι, ζήτησε να ειδοποιηθεί επειγόντως η Ρωσία και η Κίνα για αυτήν τη διαδικασία με την Πρίστινα και να κληθούν να τοποθετήσουν στρατιώτες, αυτών των δύο χωρών, σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν Σέρβοι.

Είπε ότι για κάθε πράξη του Κοσσυφοπεδίου είναι προαποφασισμένη από τις Δυτικές Δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, σημειώνει η αλβανική Koha Net.

Ο Σέσελι θα σημειώσει ότι ‘σε κάθε τι που γίνεται από τους Αλβανούς αυτονομιστές στο Κόσοβο, πίσω τους βρίσκονται οι δυτικές δυνάμεις και πρώτα από όλα η Αμερική.

Ακόμη και πίσω από την απόφαση για την επιβολή φόρου επί των σερβικών και βοσνιακών προϊόντων. Έχουν κάνει το παιχνίδι αυτό και δηλώνουν ότι επιδιώκουν την αναστολή αυτού του φόρου. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν λένε για κατάργηση του, αλλά για αναστολή του».

Ο Σέσελι λέει ακόμη ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αναμένουν ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα τελειώσει με την αμοιβαία αναγνώριση Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν τη Σερβία σα να μην ήταν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, σαν να μην είναι μέλος του ΟΗΕ.

«Αυτό είναι το αποκορύφωμα της αντισερβικής πολιτικής», τόνισε ο Σέσελι.

«Ζητώ από τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να επικοινωνήσει επειγόντως με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και της Κίνας Ξι Ξιανπίν και να απαιτήσει ένα μεγάλο στρατιωτικό άγημα Ρώσων και Κινέζων που θα συμπεριληφθεί με την KFOR και να αναπτυχθούν σε όλο το Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχουν Σέρβοι», είπε.

Ο Σέσελι πρότεινε συνεδρίαση του Σερβικού Κοινοβουλίου στην οποία θα παραιτείτο η Σερβία από την Ουδετερότητα και θα απαιτούσε στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

«Θέλω η Ρωσία να αναπτύξει στρατιωτικές βάσεις στη Σερβία και τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα που θα μας προστατεύουν από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ