Διατροφή

Ξεροτήγανα με ρακή: Μία πρωτότυπη συνταγή - Απλή, εύκολη, γρήγορη και εντυπωσιακή

Εξαιρετικά γευστικά και ένα καλό σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας όποτε θέλετε.

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη

500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

80 ml. Χυμό πορτοκάλι

50 ml. Ρακή

80 ml. Ελαιόλαδο

130 ml. Νερό

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για το σερβίρισμα

Μέλι

Σουσάμι

Κανέλα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και με τη βοήθεια του γάντζου τα χτυπάμε μέχρι το ζυμάρι που θα δημιουργηθεί να ξεκολλάει τελείως από τα τοιχώματα.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο, όπου την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την διαχωρίζουμε σε τέσσερα μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αλευρώνουμε συνεχώς τον πάγκο για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενες λωρίδες των 3-4 εκ. περίπου.

Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε ένα πιρούνι και τυλίγουμε γύρω του μία από τις λωρίδες.

Βάζουμε τη λωρίδα στο τηγάνι, κρατώντας το πιρούνι και την αφήνουμε να τηγανιστεί, μέχρι να έχει ένα χρυσαφί χρώμα. Την αφαιρούμε από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε στρώσει στην επιφάνειά της απορροφητικό χαρτί.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης .Μόλις είναι έτοιμα όλα τα ξεροτήγανα τα μεταφέρουμε από το απορροφητικό χαρτί όπου τα έχουμε αφήσει να στραγγίξουν, στην πιατέλα που θα τα σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με μέλι, σουσάμι, κανέλα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...