Κίνα

Ξεκινάει το Πεκίνο την κατασκευή του πρώτου πλωτού πυρηνικού σταθμού

Η κατασκευή του πρώτου πλωτού πυρηνικού σταθμού της Κίνας πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τα τέλη του 2019, ανέφερε η εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Ενέργειας (NPI) της Κίνας, Λούο Κι.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Ενέργειας (NPI) της Κίνας, Λούο Κι, σημείωσε ότι ένα τέτοιο εργοστάσιο θα προστατεύεται από σεισμούς, θα καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από ένα συμβατικό πυρηνικό εργοστάσιο και θα εκπέμπει μηδενική ρύπανση στο περιβάλλον, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Οι πλωτοί πυρηνικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίοι αποτελούνται από μια ειδική υπεράκτια πλατφόρμα εξοπλισμένη με πυρηνικούς αντιδραστήρες, έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν την τροφοδοσία σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα, σε υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ή νησιά.

Το 2016, η Εθνική Πυρηνική Εταιρεία (CNNC) δήλωσε ότι η κατασκευή του πλωτού εργοστασίου θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του ίδιου έτους και θα τεθεί σε λειτουργία το 2019, ωστόσο η υλοποίηση του έργου καθυστέρησε. Τον Νοέμβριο του 2018, το CNNC δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την κατασκευή του εργοστασίου είχαν ξεκινήσει από την ακτή της ανατολικής επαρχίας Σάντονγκ της χώρας.

Το εργοστάσιο υπολογίζεται σε περίπου 14 δισεκατομμύρια γιουάν (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ