Κοινωνία

Ντροπή! Στέλεχος μεγάλου σούπερ μάρκετ έστειλε επιστολή στους υπαλλήλους - «Να είστε ευχαριστημένοι που παίρνετε 300 ευρώ»

Οι εργοδότες έχουν αρχίσει να μπερδεύουν την δουλειά με την δουλεία. Απαιτούν από τους εργαζόμενους να είναι πάντα χαμογελαστοί ακόμα και αν τα χρήματα που παίρνουν δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά...

Γράφει η Ελένη Μπότα

Έντονη αντίδραση αλλά και αναταραχή έχει προκαλέσει η επιστολή που εστάλει στους εργαζόμενους της αλυσίδας σουπερμάρκετ My Market από τη Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων, η οποία ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν ακόμη και αν αμείβονται με 300 ευρώ.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να χαμογελούν, γιατί πληρώνονται στην ώρα τους, γιατί έχουν εργασία, γιατί οι πελάτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και γιατί ακόμη και αυτοί που «παίρνουν 300 ευρώ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.

Σε επικοινωνία που είχε το economistas.gr με την Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων του My Market, Δήμητρα Δασκαλάκη, παραδέχτηκε ότι η επιστολή είναι αληθινή, αλλά τόνισε ότι ήταν αυτόνομη κίνηση του εν λόγω στελέχους και ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο από την διοίκηση του Ομίλου.

Μάλιστα όπως τόνισε η κ. Δασκαλάκη, εντός των επόμενων ωρών θα βγει ανακοίνωση από τα My Market που θα καταδικάζουν το γεγονός αυτό, αφού η φιλοσοφία της αλυσίδας είναι «ότι βρισκόμαστε κοντά στους εργαζόμενους».

Η επίσημη ανακοίνωση των My Market

Σε συνέχεια της σχετικής ανάρτησης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10700 εργαζομένων της εταιρείας. Οι άνθρωποί μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα - και μετά από την συγχώνευση με τη Βερόπουλος - ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...