Κόσμος

Νηστίσιμο cheesecake; Και όμως γίνεται! - Διαβάστε τη συνταγή

Ένα γλυκό μέσα στη Σαρακοστή χρειάζεται. Η λύση είναι απλή! Ένα νηστίσιμο cheesecake.

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι το cheesecake. Είναι νόστιμο, ελαφρύ και από παρουσίαση σκίζει! Είναι μια ένοχη απόλαυση που θέλουμε πάντα να έχουμε στις γλυκιές αμαρτίες μας. Έτσι είτε νηστεύεις, είτε κάνεις διατροφή, είτε είσαι vegeterian από εδώ και εξής θα μπορείς να το απολαύσεις. Σήμερα θα δούμε πως να φτιάξεις ένα νηστίσιμο cheesecake. Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι είναι το ίδιο απλό και εύκολο με το κλασικό.

Αναρωτιέσαι πως έφαγα αυτή τη φλασιά; Ε, να λίγο οι λιγουρίτσες, λίγο ότι θέλω να προσέχω όσο να ‘ναι τη διατροφή μου, συν ότι πλέον είναι περίοδος νηστείας οπότε σκέφτομαι να έχω και νηστίσιμα γλυκά στο σπίτι για όσους νηστεύουν, να σου η ιδέα. Πάμε να δούμε μαζί την πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμο cheesecake, λοιπόν!

Φτιάξε νηστίσιμο cheesecake

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

200γρ. μπισκότα Digestive
125γρ. φυτίνη
Για την κρέμα:

900γρ. κρέμα τυρί (φυτική)
300γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
90γρ. ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού
γλυκό ή μαρμελάδα της προτίμησης σου για την επικάλυψη
Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο. Έπειτα, ρίξε το λιωμένο βούτυρο (φυτίνη) στο μούλτι με τα μπισκότα και χτύπα τα μέχρι να θρυμματιστούν πλήρως. Σε ένα τσέρκι στρώσε ομοιόμορφα το «χώμα» από τα μπισκότα και η βάση σου είναι έτοιμη. Βάλτην στον ψυγείο όσο ετοιμάζεις την κρέμα τυρί που θα ολοκληρώσει το γλυκάκι σου. Αν τα μπισκότα στη βάση σου φαίνονται πολύ λίγα εννοείται μπορείς να προσθέσεις. Είναι μια μέση ποσότητα αυτή που κάνω εγώ.

Χτύπα στο μίξερ την κρέμα τυρί μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε τα όλα μαζί για να γίνουν μια ωραία βελούδινη κρέμα. Βγάλε από το ψυγείο τη βάση και ρίξε την κρέμα από πάνω. Βάλε το cheesecake σου στο ψυγείο να κρυώσει. Πριν το σερβίρεις ρίξε από πάνω και την μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού που θέλεις. Αυτό ήταν! Νηστίσιμο cheesecake πανέτοιμο.

Bonus tips:
Αν δεν είσαι σίγουρη για την φυτική κρέμα τυρί, μπορείς να βρεις στα σούπερ μάρκετ κρέμα τυρί με λάδι καρύδας που είναι σίγουρα νηστίσιμο. Επίσης, για να το κάνεις ακόμα πιο υγιεινό μπορείς να επιλέξεις Digestive χωρίς ζάχαρη ή ακόμα μπορείς να αντικαταστήσεις την λευκή ζάχαρη με μαύρη. Επίσης θέλω να σου πω πως όσα cheesecake έχω κάνει-νηστίσιμα και μη- η καλύτερη μαρμελάδα που έχω δοκιμάσει είναι αυτή από μύρτιλλα ή βύσσινο. Ταιριάζουν γάντι με το γλυκό αυτό- περισσότερο από τις άλλες μαρμελάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...