Κοινωνία

Μυστήριο με τα αίτια θανάτου του νεαρού Εύζωνα- Πού στρέφονται οι έρευνες

Ακόμη παραμένουν μυστήρια τα αίτια θανάτου του νεαρού εύζωνα που έχασε την ζωή του πριν δύο εβδομάδες. Η έρευνα για τα αίτια θανάτου συνεχίζεται, ενώ την πρωτοβουλία ανέλαβε προσωπικά ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος.

Πλέον φως στα αίτια θανάτου του νεαρού εύζωνα Σπύρου Θωμά αναμένεται αναμένεται να ρίξει σχετική έρευνα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, η έρευνα εστιάζει στο ενδεχόμενο ο θάνατος του νεαρού εύζωνα να οφείλεται σε κάποια σπάνια πάθηση στην καρδιά, η οποία μπορεί να σχετίζεται με αιφνίδιους θανάτους νέων ή και αθλητών

Ο εύζωνας από την Πάτρα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου, παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες ανάνηψης, που έγιναν μέσα στον θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς όπου ξεκουραζόταν, μετά την υπηρεσία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, προς το παρόν, και μετά την ιατροδικαστική εξέταση για τον ξαφνικό του θάνατο, δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η εκπαίδευση των Ευζώνων είναι απαιτητική, όμως είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις καρδιάς. Το παιδί ήταν αθλητής και είχε υποβληθεί στην Πάτρα πολλές φορές σε καρδιολογικές εξετάσεις και τεστ αντοχής. Εξετάσεις που επανέλαβε και κατά την κατάταξή του στο Στρατό αλλά και για την Προεδρική Φρουρά» αναφέρει στην εφημερίδα Πελοπόννησος ο πατέρας του Εύζωνα Χρήστος Θωμάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Πελοποννήσου στην έρευνα συμμετέχουν η ιατροδικαστής και κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπημιοπούλου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ο καθηγητής Άρης Αναστασάκης, αναπληρωτής διευθυντής Μονάδας Κληρονομικών Παθήσεων Καρδιάς.

«Είναι το μοναδικό κέντρο που ίσως μπορεί να δώσει απάντηση, αν υπάρχει πάθηση που μπορεί να επέφερε τον ακαριαίο θάνατο του παιδιού μου», ανέφερε ο πατέρας.

«Προσφερθήκαμε μάλιστα εθελοντικά, τόσο εγώ όσο και ο ανήλικος αδελφός του, προκειμένου να γίνουν κάποιες ειδικές εξετάσεις. Το ίδιο θα γίνει και από την πλευρά της οικογενείας της συζύγου»,πρόσθεσε.

«Εστιάζουμε στην καρδιά, καθώς το παιδί παραπονέθηκε τις τελευταίες ημέρες για κάποια κόπωση, την οποία βέβαια εμείς συνδέσαμε με την αυστηρή εκπαίδευση, καθώς το παιδί μας δεν είχε ποτέ παρουσιάσει κάτι το οποίο θα έπρεπε να μας υποψιάσει», συνέχισε.

«Απλά τις συγκεκριμένες ημέρες που μας παραπονέθηκε, είχε κάνει μόνο δύο βάρδιες στον Αγνωστο Στρατιώτη. Γι' αυτό, και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση μιας ανεξήγητης αιτίας κόπωσης, μπορούμε να στραφούμε σε αυτή τη φάση» αναφέρει ο κ.Θωμάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτός από τις εξετάσεις σε συγγενείς από το Ωνάσειο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα από την ιατροδικαστική εξέταση και να ενημερωθεί, τόσο το Αρχηγείο του ΓΕΣ όσο και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Την πρωτοβουλία της έρευνας για τα αίτια θανάτου ανέλαβε προσωπικά ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...