Κόσμος

Μπρουνέι: Καταδίκη σε θάνατο δια λιθοβολισμού φέρνει νέος νόμος για τους ομοφυλόφιλους

Από τις 3 Απριλίου, οι άνθρωποι στο μικροσκοπικό βασίλειο της νοτιοανατολικής Ασίας θα υπόκεινται σε νέο δρακόντειο ποινικό κώδικα βάσει του νόμου της σαρία.

Ο νέος νόμος είναι μια οδηγία από τον Σουλτάνο Χάι Χασσανάλ Μπόλκια του Μπρουνέι.

Συγκεκριμένα, το Μπρουνέι πρόκειται να αρχίσει να επιβάλει θάνατο με λιθοβολισμό ως τιμωρία για ομοφυλοφιλία και μοιχεία από την επόμενη εβδομάδα, ως μέρος της έντονα επικριθείσας εφαρμογής της νομοθεσίας της σαρία.

Από τις 3 Απριλίου, τα άτομα στο μικροσκοπικό βασίλειο της νοτιοανατολικής Ασίας θα υπόκεινται σε νέο δρακόντιο ποινικό κώδικα, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης τον ακρωτηριασμό ενός χεριού και ενός ποδιού για το έγκλημα της κλοπής. Οι σωφρονιστικές ποινές πρέπει να «γίνονται με μαρτυρία από μια ομάδα Μουσουλμάνων».

Το Μπρουνέι, το οποίο έχει υιοθετήσει μια πιο συντηρητική μορφή του Ισλάμ τα τελευταία χρόνια, ανακοίνωσε για πρώτη φορά το 2014 την πρόθεσή του να εισαγάγει το δίκαιο της σαρία, το ισλαμικό νομικό σύστημα που επιβάλλει αυστηρές σωματικές τιμωρίες. Πρόκειται για οδηγία του σουλτάνου του Μπρουνέι, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους ηγέτες του κόσμου με προσωπικό πλούτο περίπου 20 δισ. Δολ. και έχει διατηρηθεί στο θρόνο από το 1967.

Το αλκοόλ απαγορεύεται ήδη στο Μπρουνέι και υπάρχουν πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για όσους δεν προσευχηθούν την Παρασκευή. Ωστόσο, η έντονη διεθνής αντίδραση ενάντια στο Μπρουνέι, που επεδίωκε να επιβάλλει μερικές από τις πιο βάναυσες τιμωρίες της σαρία, επιβράδυνε την πλήρη εφαρμογή τους τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το Μπρουνέι ήταν μια βρετανική αποικία μέχρι το 1984 και οι δύο χώρες εξακολουθούν να έχουν ισχυρούς δεσμούς. Η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη στο Μπρουνέι από τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία, αλλά σύμφωνα με τους νέους νόμους τιμωρείται πλέον με θάνατο και όχι φυλακή, κάτι που θα ισχύει και για τη σοδομία, τη μοιχεία και τον βιασμό.

Η ανακοίνωση ότι ο νόμος της σαρία θα εφαρμοστεί από την επόμενη εβδομάδα, ειδικά με στόχο την ομοφυλοφιλική κοινότητα, αντιμετωπίστηκε με τρόμο από ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία παρότρυνε τον Μπρουνέι να «σταματήσει αμέσως» την εφαρμογή των νέων κυρώσεων, ως «βαθιά λανθασμένες».

"Η νομιμοποίηση τέτοιων σκληρών και απάνθρωπων κυρώσεων είναι φρικτή από μόνη της", δήλωσε η Rachel Chhoa-Howard, της Διεθνούς Αμνηστίας Μπρουνέι.

Ο νόμος της σαρία θα ισχύει μόνο για μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...