Οικονομία

Μπλόκο από τις Βρυξέλλες στην εκταμίευση του €1 δισ. από τα ομόλογα - Η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα

Παραμένουν τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

Παραμένουν ανεκπλήρωτα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων ύψους 1 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης θεωρεί πως είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει απόφαση για την αποδέσμευση των χρημάτων.

Τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης παραμένουν ως έχουν, με κύριό τους το νέο νόμο Κατσέλη για τη προστασία της πρώτης κατοικίας και με ελάχιστο χρόνο να παραμένει. Το ζήτημα των θεσμών δεν εστιάζεται μόνο στη διάρκεια της προστασίας αλλά και στο κοστολογικό σκέλος του νόμου.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε πως απομένει λίγος χρόνος μέχρι τη Δευτέρα και αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα και μόνο στη περίπτωση που οι θεσμοί έχουν «σαφείς ενδείξεις» για ουσιαστική πρόοδο τις επόμενες ημέρες, θα οργανωθεί έκτακτο EuroWorking Group για να ληφθεί απόφαση για εκταμίευση.

Συνεπώς με το πιο πιθανό σενάριο να είναι η μη απόφαση, η εκταμίευση αναβάλλεται τουλάχιστον για τον Απρίλιο, στο άτυπο Eurogroup στις 5 Απριλίου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου αν έχει αλλάξει κάτι.

Ανησυχία των θεσμών για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας εξέφρασε τέλος ο αξιωματούχος, εστιάζοντας στις αυξήσεις του κατώτατου μισθού, τις οποίες χαρακτήρισε «υψηλές» και πως θέτουν ερωτήματα για τη μείωση της ανεργίας, ειδικά αυτή στους νέους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές