Αθλητισμός

Μπάχαλο το πρωτάθλημα μπάσκετ - Δεν ορίζονται ξένοι διαιτητές - Δεν θα παίξει ο Ολυμπιακός

Δεν εκδίδουν καν εισιτήρια οι ερυθρόλευκοι - Κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους κανονισμούς και ανέφερε:

«Κοιτάξτε, δεν έχουμε απόλυτη αρμοδιότητα σε αυτό. Όποιος δεν πάει καλά, οδηγείται στη μετάθεση. Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τις προκυρήξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Αυτά που λένε κάποιοι... Λένε ότι στη VTB παίζουν ξένοι διαιτητές. Μα η VTB είναι πολυεθνικό πρωτάθλημα. Αυτός που τα γράφει αυτά, δεν το ξέρει; Όλα γίνονται με την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων. Έχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στην διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές. Δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα».

Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου δεν έμειναν ασχολίαστες από τους Πειραιώτες, με τους αδερφούς Αγγελόπουλου να σχολιάζουν πως «ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βρήκε τη λαλιά του ύστερα απ’ ένα μήνα κι αυτά που λέει προκαλούν μόνο γέλιο. Το να μιλάει για νόμους και κανόνες αυτός, μας ξεπερνάει. Ο άνθρωπος δηλαδή που δεν σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και φεύγει από το γραφείο του σαν… φυγάς».

Μέσα σε όλα αυτά, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ δεν έχει εκδώσει ακόμη εισιτήρια γιατί περιμένει τον αυριανό ορισμό των διαιτητών. Αν η ΚΕΔ αποφασίσει να ορίσει Έλληνες διαιτητές (το πιθανότερο), τότε θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος να εκδώσει εισιτήρια, κάτι που όλα δείχνουν πως ο αγώνας δεν θα γίνει με ευθύνη του Ολυμπιακού και η τιμωρία που προβλέπεται θα είναι βαριά.

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, στον «αέρα» είναι ακόμη και το ντέρμπι στο ποδόσφαιρο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την ίδια μέρα, στις 17 Μαρτίου και η αστυνομία ζητά την αναβολή του ενός εκ των δύο για λόγους ασφάλειας.

Η συνεδρίαση της ΔΕΑΒ ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο δεν ελήφθη απόφαση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά στην παράλληλη διεξαγωγή των ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Η ΔΕΑΒ ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες από την αστυνομία σχετικά με τους λόγους που κρίνεται απαραίτητη η αναβολή μιας εκ των δύο αναμετρήσεων και αναμένεται να λάβει την απόφασή της την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Ως εκ τούτου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αφού λάβει υπ’ όψιν του όλα τα δεδομένα, αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες αμέσως μετά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ