Πνευματικά ωφέλιμα

Μιλούν για θαύμα! Αυτιστικό παιδί μίλησε αφότου προσκύνησε την εικόνα του Αγίου Νικολάου

Οι καθηγητές του το θεωρούν θαύμα....

Ένα 12χρονο αγόρι που δεν είχε μιλήσει ποτέ στη ζωή του εξέφρασε τα πρώτα του λόγια μετά από προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνα του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κριβόι Ρογκ, στην Ουκρανία, αναφέρει η τοπική επισκοπή.

Το θαύμα, που καταγράφηκε από μάρτυρες, συνέβη στις 24 Μαρτίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εκκλησία από παιδιά και δασκάλους του τοπικού Κέντρου Αποκατάστασης που αφορά σε παιδιά με διαταραχές του αυτισμού και του ευρύτερου αυτιστικού φάσματος. Στις 24 Μαρτίου, η ουκρανική εκκλησία τιμά τον εορτασμό του Αγίου Αλεξέι Γκολουσέεφ, ο οποίος λογίζεται ως προστάτης όσων έχουν αυτισμό.

Ειδικές προσευχές για όσους έχουν αυτισμό διαβάζονται σε όλες τις εκκλησίες και μοναστήρια της ουκρανικής εκκλησίας την ημέρα αυτή. Ο άγιος Αλέξιος ήταν και ο ίδιος μουγκός μέχρι την ηλικία των 13 ετών, όταν γιατρεύτηκε στη γιορτή του Πάσχα από τον Άγιο Φιλάρετο (Αμφιταίρωφ), τον Μητροπολίτη Κιέβου.

"Η εξέλιξη συγκλόνισε τους δασκάλους που ήταν εκεί και μαρτυρούν ότι ένα πραγματικό θαύμα συνέβη με τις προσευχές του αγίου", αναφέρει η επισκοπή.

Στο τέλος της επίσκεψης, όλα τα παιδιά έλαβαν δώρα σταυρούς, εικόνες και καραμέλες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ