Πολιτική

Μια καθαρή νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές 2019 θα φέρει πρόωρες εκλογές εκτιμούν στην Πειραιώς

Ως το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τις ευρωεκλογές.

Είναι πεποίθηση της ηγεσίας του κόμματος ότι μια καθαρή νίκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιταχύνει την προσφυγή στις εθνικές εκλογές καθώς δεν θα μπορεί να σταθεί πολιτικά η κυβέρνηση. Επίσης δεν θα αφήνει κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης για το αποτέλεσμα τους, αντιθέτως θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά και στον στόχο της αυτοδυναμίας.

Όπως είπε χθες μιλώντας στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος είναι να «βάλει πολλά γκολ» η ΝΔ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας μια ξεκάθαρη και ισχυρή πολιτική νίκη.

Αυτή η τακτική που έχει αποφασίσει ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης έχει σχέση με συμπεριφορές του εκλογικού σώματος που παρατηρούνται διαχρονικά. Πρώτον, η μεγάλη δημοσκοπική διαφορά που καταγράφεται υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να οδηγήσει κάποιους ψηφοφόρους σε μικρότερα κόμματα, θεωρώντας δεδομένη τη νίκη της ΝΔ. Δεύτερον, οι ευρωκάλπες δεν προσελκύουν το σύνολο των ψηφοφόρων που ψηφίζουν για την ελληνική Βουλή, αντιμετωπίζοντας τη διαδικασία με αδιαφορία.

«Η τιμωρία του κ. Τσίπρα περνάει μέσα από την ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο θυμός των πολιτών για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης να μεταφραστεί σε θετική ψήφο των πολιτών για τη ΝΔ και να μην επιλέξουν την αποχή ή κόμματα διαμαρτυρίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ