Ενέργεια

Μεγάλο κοίτασμα αερίου στην Ερυθρά Θάλασσα φέρεται να εντόπισε η Σαουδική Αραβία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ αλ-Φαλίχ, υποστήριξε όι εντοπίστηκαν τεράστια αποθέματα αερίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μεγάλο κοίτασμα αερίου ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε η Σαουδική Αραβία, έπειτα από έρευνες στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Χαλίντ αλ-Φαλίχ, γνωστοποίησε ότι εντοπίστηκαν τεράστια αποθέματα αερίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τόνισε δε, ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco εξετάζει τη δυνατότητα επενδύσεων σε μία σειρά project LNG στις ΗΠΑ, όπως και στην πετροχημική βιομηχανία της Νότιας Αφρικής.

Το 2018, ο Φαλίχ ανακοίνωσε ότι το Ριάντ σχεδιάζει τον διπλασιασμό της παραγωγής φυσικού αερίου, σε βάθος 10 ετών (σ.σ. 23 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως).

Η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας, είναι ένας από τους δέκα μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...