Κυβέρνηση

Μας κοροϊδεύει ο Βίτσας: Δεν ανέφερα ποτέ για ιθαγένεια στην πακιστανική κοινότητα (βίντεο)


«Fake news» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, τα όσα ανέφεραν μέσα ενημέρωσης ότι είπε σε χαιρετισμό του στην ετήσια εκδήλωση της πακιστανικής κοινότητας, σχετικά με την απόκτηση ιθαγένειας, Πακιστανών μεταναστών.

Μιλώντας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Προοδευτικό Μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά», ο κ. Βίτσας είπε, ότι ποτέ δεν ανέφερε τη λέξη «ιθαγένεια» και πρόσθεσε: «Εάν ο στόχος τους είναι να εξηγήσω κάτι που δεν είπα, να πω πως από εμένα τέτοια απολογία δεν θα ακούσουν».

Δείτε το βίντεο:
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvitsasd%2Fvideos%2F2164774386921928%2F&show_text=0&width=560

«Ξέρετε ότι υπάρχει ένας καινούργιος νόμος που τον ψηφίσαμε τώρα, το 2019, που λέει ότι όποιος είναι επτά χρόνια στην Ελλάδα και έχει ένα χαρτί, οποιοδήποτε χαρτί, ακόμα και μια επιστολή, ένα γράμμα που έχει στείλει πίσω, παίρνει άλλα τρία χρόνια για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός στη διάρκεια εκδήλωσης της πακιστανικής κοινότητας και συμπλήρωσε:

«Το δεύτερο που θέλω να σας πω, είναι ότι τους επόμενους δύο μήνες θα πάω στο Ισλαμαμπάντ. Δεν πάω για τουρισμό, πάω για να λύσουμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές επανενώσεις, με τα ελεύθερα ταξίδια σας στο Πακιστάν και να μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε χρόνια να πάτε πίσω να δείτε τις οικογένειές σας, γιατί φοβόσαστε ότι μπορεί να μη γυρίσετε ποτέ πίσω από εκεί. Θα το λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

«Θέλω να σας πω ότι στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουμε ένα σύνθημα. Και αυτό το σύνθημα λέει ότι τα όνειρα δεν έχουν σύνορα. Και τα όνειρα των απλών ανθρώπων είναι και αυτά απλά», είπε ο υπουργός και ευχαρίστησε το ακροατήριο για την υποδοχή που του επεφύλαξε.

«Και εγώ ανάμεσά σας με πολλή χαρά, βλέπω νεαρούς και μικρότερα παιδιά, και βλέπω αυριανούς γιατρούς, αυριανούς μηχανικούς αυριανούς δικηγόρους σαν τον Τσάβι... μακριά από δικηγόρους, αυριανούς ανθρώπους που θα προσφέρουν στην Οικονομία και στον εαυτό τους αλλά θα προσφέρουν και καλοσύνη σε όλο τον κόσμο. Και αυριανούς ποδοσφαιριστές. Γι΄αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί», πρόσθεσε.

«Και να βρούμε τρόπους ώστε να ερχόσαστε στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη και να έχετε μια τέτοια ελευθερία και να μην κινδυνεύετε ούτε μέσα στα κοντέινερ, ούτε μέσα σε θάλασσες, ούτε σε όλα αυτά που έχετε περάσει και τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Και το τελευταίο: Μάθετε ελληνικά, μάθετέ μας ουρντού», κατέληξε ο κ. Βίτσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ