Κόσμος

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης άλλαξες 5 γεμιστήρες, σύμφωνα με μαρτυρία

Για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επίθεσεις σε τεμένη στη Νέα Ζηλανδία, που έχουν συγκλονίσει την υφήλιο, μίλησε σήμερα στον ρ/σ «Θέμα 104,6», ο αντιπρόεδρος της τοπικής ελληνορθόδοξης κοινότητας, Κυριάκος Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου ο μακελάρης των επιθέσεων, που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, «άλλαξε πέντε γεμιστήρες. Αυτό σημαίνει ότι έριξε 100 σφαίρες».

«Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος. Η Νέα Ζηλανδία είναι φιλήσυχη χώρα. Τρία σχολεία έκλεισαν μετά ττις επιθέσεις, όλα νέκρωσαν στην περιοχή», περιέγραψε τις πρώτες στιγμές ο κ. Γεωργίου.

Όπως είπε ο ίδιος, «από ό,τι μαθαίνουμε είναι skinhead που δεν θέλουν τους ξένους στη χώρα». Επίσης πρόσθεσε ότι «αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ήταν μια ομάδα εννέα ατόμων και έχουν συλληφθεί οι τέσσερις», τονίοντας πως πλέον στο Κράιστσερτς έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...