Εθνικά θέματα

Μήνυμα στους εθνομηδενιστές από τα "βατράχια": Τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» παρά την απαγόρευση - Ανατριχιαστικό βίντεο

Το «Μακεδονία Ξακουστή» τραγούδησε το άγημα των Μονάδων Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου παρά την απαγόρευση από την ηγεσία του Σώματος για τη μη χρήση συνθημάτων φέτος.

Το άγημα φώναξε το «Μακεδονία Ξακουστή» λίγα δευτερόλεπτα αφού πέρασε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και ενώ κινούνταν επί της οδού Πανεπιστημίου.

Τα στελέχη του Λιμενικού καταχειροκροτήθηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ μερίδα κόσμου φώναξε επίσης συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στο Σύνταγμα παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Στη συνέχεια ήταν η μπάντα του στρατού που παιάνιζε το «Μακεδονία Ξακουστή» τη στιγμή που εξελισσόταν η παρέλαση της προεδρικής φρουράς.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&amp=&v=2_9xy6UOJ40

Με ματωμένη σημαία διαμαρτυρήθηκαν κάτοικοι στην Κοζάνη

Έχοντας κλειστά τα στόματα και κρατώντας μία ματωμένη σημαία διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα κατοίκων της Πτολεμαΐδας, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, εμφανίστηκε κρατώντας τη ματωμένη ελληνική σημαία από τα επεισόδια με την αστυνομία τον περασμένο μήνα, κατά την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

Οι κάτοικοι μάλιστα είχαν κλείσει και τα στόματά τους με ταινία, δείχνοντας έτσι την αντίθεσή τους με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι μόλις ξεκίνησε η παρέλαση, έβγαλαν τις ταινίες κι άρχισαν να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Να σημειωθεί πως επεισόδια πριν την παρέλαση σημειώθηκαν στην Καλλιθέα και στα Ανω Λιόσια, ενώ τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, το πλήθος πριν και μετά την παρέλαση φώναζε συνθήματα για τη Μακεδονία.

https://www.youtube.com/watch?v=mNk1pVTQn0c

https://www.youtube.com/watch?v=Qxm9MIiIaaE

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»

Με πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα για τη Μακεδονία, έδωσαν το παρών πολίτες, στην κατάθεση στεφάνων που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τα πνεύματα ήταν ήρεμα και η κατάθεση στεφάνου από αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς έγινε χωρίς απρόοπτα. Την κυβέρνηση στην παρέλαση εκπροσ'ωπησε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ