Εθνικά θέματα

Λιμενικό για παρέλαση: «Ναι» στα τραγούδια, «όχι» στα συνθήματα - Νέες διευκρινήσεις

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την απαγόρευση συνθημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης. Ωστόσο φαίνεται να προβαίνει σε ορισμένες αλλαγές σε όσα είπε.

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την εντολή του διοικητή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, προέβη το Αρχηγείο του Λιμενικού.

Ο διοικητής της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών απέστειλε έγγραφη απαγόρευση αναγγελίας συνθημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο, προς όλα τα στελέχη που πρόκειται να πάρουν μέρος στους εορτασμούς. Με το έγγραφο αυτό, ο διοικητής «παραγγέλλει» την «μη απαγγελεία (sic) συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παράλασης της 25ης Μαρτίου 2019», ενώ επισημαίνει πως «σκοπός» της απαγόρευσης είναι η «αποφυγή κυρώσεων, πειθαρχικών αλλά και ποινικών σε στελέχη».

Με την διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ξεκαθαρίζεται πως η απαγόρευση αφορά στην απαγγελία συνθημάτων και όχι στρατιωτικών ασμάτων. «Επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, αλλά επισημαίνεται επίσης πως «απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

«Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού:

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα ιστοσελίδων σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή απαγόρευσε την απαγγελία ύμνων στην προσεχή παρέλαση της 25ης Μαρτίου, από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ