Ρωσία

Λαβρόφ: Η Δύση διέλυσε το διεθνές δίκαιο όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία

Οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, άρχισαν να διαλύουν το διεθνές δίκαιο όταν το ΝΑΤΟ αποφάσισε να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία το 1999, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τις επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999 επέκρινε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ προσθέτοντας πως από τότε τα δυτικά κράτη ξεκίνησαν να διαλύουν το διεθνές δίκαιο.

«Τότε οι έννοιες ξεκίνησαν να μπερδεύονται και οι Αμερικανοί αποφάσισαν να καταστρέψουν το διεθνές νομικό πλαίσιο και να το αντικαταστήσουν κάποιους κανόνες πάνω στους οποίους βασίζεται η τάξη. Οι δυτικές χώρες αναφέρουν όλο και περισσότερο μια "τάξη βασισμένη σε κανόνες" αντί να ζητούν από όλους να συμμορφώνονται με τους διεθνείς κανόνες », δήλωσε ο Λάβροφ σε συνέντευξή του.

Ο υπουργός παρατήρησε ότι το διεθνές δίκαιο προέκυψε ως αποτέλεσμα συνομιλιών όπου επιτεύχθηκε συναίνεση, ενώ «οι κανόνες εισάγονται από τους ίδιους τους Δυτικούς».

«Τότε ξεκίνησε, πριν από 20 χρόνια», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία είχαν παρακινηθεί από την επιθυμία της Ουάσιγκτον να πλησιάσει στα ρωσικά σύνορα, μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία είχε κάνει ό, τι μπορούσε για να αποτρέψει μια «καταστροφή».

Ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε επίσης ότι οι Ρώσοι και οι Βρετανοί στρατιώτες απέτρεψαν ένα «κακό σενάριο» όταν συναντήθηκαν στη Γιουγκοσλαβία και εξήρε τον επαγγελματισμό που παρουσίασαν οι στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών.

Επίσης εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Δύση δεν είχε μάθει τίποτα από τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία και συνέχιζε να διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον κυρίαρχων κρατών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ