Περιβάλλον

Λέκκας για σεισμό στον Κορινθιακό: Υψηλός ο κίνδυνος για την περιοχή

Έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε η περιοχή βρίσκεται σε συναγερμό καθώς υπάρχει κίνδυνος νέας σεισμικής δόνησης.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.46 σε θαλάσσιο χώρο 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιτέας, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος περί τα 2 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική καθώς επίσης και τη Στερέα Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία ώστε να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας το γεγονός ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Σε επικοινωνία του kathimerini.gr με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινοτικής κοινότητας Γαλαξιδίου, ο κ. Γ. Μηνάς σημείωσε ότι μισή ώρα μετά το σεισμικό γεγονός δεν είχε λάβει κάποια αναφορά για ζημιές. Ωστόσο η περιοδεία στην περιοχή με σκοπό να διαπιστωθούν πιθανά προβλήματα, είχε μόλις ξεκινήσει.

«Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ ισχυρός. Κυριολεκτικά ‘χορέψαμε’ στον αέρα. Είχαμε και χθες στις 2.00 το βράδυ το βράδυ μία δόνηση», ανέφερε ο κ. Μηνάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές