Ενέργεια

Κ. Γρίβας: Γράφεται ξανά ο ενεργειακός χάρτης - Καμιά επικοινωνία με την Τουρκία

Ο ενεργειακός χάρτης αλλάξει μετά το κοίτασμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο και η Τουρκία προκαλεί συνεχώς με την συμπεριφορά της αρνούμενη οποιαδήποτε συζήτηση.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Κωνσταντίνος Γρίβας , μιλώντας στον 98.4 σημείωσε, ότι και οι ανακαλύψεις ενεργειακά αλλά και οι τοποθετήσεις των μεγάλων γεωπολιτικών παικτών στην Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύουν ότι ο χάρτης της ενέργειας , αλλάζει παγκόσμια και η περιοχή μας είναι τμήμα ενός ευρύτερου γεωστρατηγικά παιγνίου που ξεκινά από τη Νότιο Σινική Θάλασσα.

https://www.youtube.com/watch?v=nesfP2zl28Q

Κατά τον Κ.Γρίβα, η μαξιμαλιστική θεώρηση της Τουρκίας , που βλέπει την θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου , ως προέκτασης του εδάφους της επί ξηράς, δεν επιτρέπει καμία σκέψη για περιθώριο συνεννόησης μαζί της και μόνο μια θεώρηση με ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας με εθνοκεντρικό προσανατολισμό , μπορεί να ανακόψει την λογική αυτή της Τουρκίας. Όπως είπε, είναι "μύθος" ότι κάποιοι άλλοι ισχυροί θα σπεύσουν να μας συνδράμουν σε αυτή την Τουρκική επιθετικότητα, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ