Εκκλησία

Κωνσταντινούπολη: Την Κυριακή η εξόδιος ακολουθία του Αρμένιου Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Μεσρόπ Μουταφιάν

Ολοκλήρωσε το έργο του και ο Κύριος τον κάλεσε κοντά του.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα τελεστεί η κηδεία του αείμνηστου Αρμένιου Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Μεσρόπ Μουταφιάν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Κυριακής στις 10:00 π.μ., στην Αρμενική Εκκλησία της Αγίας Μαρίας στην συνοικία Κούμκαπι της Πόλης, στην περιοχή Φατίχ.

Η ταφή του Αρμένιου Πατριάρχη θα γίνει αργότερα στο αρμενικό νεκροταφείο Şişli, σε μια περιοχή που έχει οριστεί για πατριάρχες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μεσρόπ II Μουταφιάν άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Μαρτίου σε ηλικία 62 ετών, στο αρμένικο νοσοκομείο «Surp Pirgic» που βρίσκεται στην περιοχή Ζεϊτίνμπουρνού της Κωνσταντινούπολης, όπου έκανε θεραπεία. Το 2008 παρουσίασε πρόωρη εκδήλωση άνοιας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τελέσει τα καθήκοντα του.

Η σορός του Μεσρόπ Μουταφιάν είχε εκτεθεί για τελευταίο προσκύνημα στις 14 και στις 15 Μαρτίου στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας, σε ξυλόγλυπτη βάση, προκειμένου οι πιστοί να του αποτίσουν τον τελικό τους σεβασμό.

Στην τελετή της κηδείας αναμένεται να παραστούν πολλοί αξιωματούχοι εκκλησιών από την Αρμενία, τον Λίβανο, την Ιερουσαλήμ, το Βατικανό και την εκκλησία της Τουρκίας, μαζί με εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών. Οι προετοιμασίες για την εκλογή νέου Πατριάρχη για την Τουρκία αναμένεται να ξεκινήσουν μετά από μια πενθήμερη περίοδο πένθους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ