Κοινωνία

Κρήτη: Στο σκοτάδι το νησί - Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η βλάβη

Μετά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μεγάλη σημασία έχει η αποκατάσταση της βλάβης.

Στο «σκοτάδι» βυθίστηκε σχεδόν ολόκληρη η Κρήτη μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράσματα Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αφήνοντας χωρίς ρεύμα τους νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, καθώς και περιοχές του Λασιθίου και των Χανίων.

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, η οποία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Ειδικότερα, στον νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες το ρεύμα έχει επανέλθει στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό και στις Πατέλες και στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ζημιά σε ικανοποιητικό βαθμό. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς θα έχει αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες 2.30 ώρες.

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη διακοπή ρεύματος, χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Τα φανάρια σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες του νομού Ηρακλείου δεν λειτουργούσαν με αποτέλεσμα στα περισσότερα σημεία να έχει προκληθεί ένα τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης