Πολεμική αεροπορία

«Κεντάει» η ΠΑ: Συγκλονίζει ο «Best Warrior» του ΝΑΤΟ: «Οι Τούρκοι να θυμούνται ποιον έχουν απέναντι» - Δείτε βίντεο

Ένας Έλληνας, ανακηρύχτηκε ως ο καλύτερος πιλότος μαχητικών του ΝΑΤΟ, με τις ψήφους των συναδέλφων του από τις χώρες της συμμαχίας, που πήραν μέρος σε μεγάλη άσκηση, στην Ισπανία.

Ο Σμηναγός Βασίλης Κοντόπουλος από την 337 μοίρα της Λάρισας ανακηρύχθηκε πρώτος των πρώτων.Σχεδόν 40 πιλότοι από 7 χώρες τον επέλεξαν ως αυτόν που θα ήθελαν δίπλα τους στον αέρα.

«Δεν πήγαμε να τους δείξουμε ή να εντυπωσιάσουμε» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και τον στρατιωτικό συντάκτη του σταθμού Κώστα Σαρικά, δείχνοντας τη σεμνότητα που διακατέχει τους Έλληνες ιπταμένους.

Ο Σμηναγός Κοντόπουλος ψηφίστηκε από σαράντα ιπταμένους του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν σ’ αυτή την εκπαιδευτική σειρά του TLP ως «Best Warrior», δηλαδή ο πιλότος που όλοι οι υπόλοιποι θα ήθελαν αυτός να τους οδηγήσει στη μάχη και να τον έχουν στο πλάι τους.

Από τις 11 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, η 337 Μοίρα συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2019 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 110 ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 BLK 52+ με ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 337 Μοίρα ανέλαβε αποστολές σύμφωνες με την αποστολή της Μοίρας τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Σ’ αυτή την εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν οι Πολεμικές Αεροπορίες της Ισπανίας με αεροσκάφη EF-18, της Γαλλίας με αεροσκάφη Rafale, του Βελγίου με F-16MLU, της Ιταλίας με EF2000 Eurofighter, της Γερμανίας με αεροσκάφη TORNADO και των ΗΠΑ με αεροσκάφη F-15 Strike Eagle. 335 Μοίρα «Τίγρης» με F-16 Block 52 Adv, τα γεράκια του «Θησέα» από την 331 Μοίρα με Mirage 2000-5 και τώρα η 337 Μοίρα «Φάντασμα» με F-16 Block 52 plus, κράτησαν τη σημαία της Ελλάδας στο πρώτο βάθρο των ιπταμένων στο ΝΑΤΟ και το επόμενο στοίχημα, σύμφωνα με πληροφορίες θα το παλέψουν οι «Άσσοι» της 341 Μοίρας με F-16 Block 50 από την 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=EUBE6E5KO4w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...