Εσωτερική Ασφάλεια

Καπερνάρος για την τραγωδία στο Μάτι: Τα ελικόπτερα ήταν καθηλωμένα στην Ελευσίνα και ο διοικητής άφαντος

Μια μέρα μετά τις ποινικές διώξεις για τη φωτιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς που σόκαρε άπαντες το περασμένο καλοκαίρι, ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων επανέρχεται σήμερα, στο ζήτημα των καθηλωμένων ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας την ώρα που καιγόταν το Μάτι.

Ο Βασίλης Καπερνάρος μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε σε «ανοιχτές δικογραφίες και κάποιες που θα ανοίξουν» για την πυρκαγιά στο Μάτι, ξεχώρισε αυτήν που αφορά στην «καθήλωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας», τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι θα έρθουν να καταθέσουν θέλουν δε θέλουν.

Η πλευρά των εναγόντων στηρίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδεχόμενο δόλο, όπως εξήγησε, στο στοιχείο ότι ο διοικητής της μονάδας εισήλθε στο χώρο της με μία κυρία, στην οποία έκανε ξενάγηση στα δύο καθηλωμένα αεροσκάφη.
«Πώς είναι δυνατόν να είναι καθηλωμένα;», υπογράμμισε το ερώτημα, διευκρινίζοντας το επιχείρημα της κατηγορίας και εξήγησε πως «θα δούμε αν έχουν κληθεί κι αν έχουν καταθέσει οι υπεύθυνοι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βασίλη Καπερνάρου, καθώς και το οπτικό υλικό που βρίσκεται στη διάθεσή του, μετά την ξενάγηση που έγινε στην κυρία, εκείνη «εξήλθε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Διοικητή προς άγνωστη κατεύθυνση». Αυτό πρακτικά σημαίνει, τόνισε ο δικηγόρος ότι, «ο διοικητής έφυγε και άφησε ακέφαλη τη μονάδα και έτσι η μονάδα αποκόπηκε από το Κέντρο». «Δε δόθηκε εντολή για να σηκωθούν», σημείωσε ο δικηγόρος των οικογενειών, που κατέληξε ότι τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να πετάξουν με εντολή του υποδιοικητή, όμως είχε αποκοπεί η σύνδεση με το κέντρο.

Τέλος, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το ότι είχε φύγει ο διοικητής της μονάδας είναι κάτι που γνωρίζουν τόσο ο σημερινός όσο και ο προηγούμενος Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...