Ρωσία

«Κανονιοβολισμοί» από τον Β.Πούτιν: «Απαιτώ εδώ & τώρα να λογοδοτήσει το ΝΑΤΟ για τα εγκλήματα στην Σερβία» - «Οι ένοχοι θα πληρώσουν»

Χθες σύμφωνα με άρθρο μας αναφέραμε την σαφή προειδοποίηση σε ΝΑΤΟ-KFOR–ΕΕ-Κόσοβο που έστειλε ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ι.Ντάτσιτς για τυχόν κίνδυνο που ενδέχεται να διατρέξουν οι Σέρβοι της περιοχής, ο οποίος ανέφερε ότι θα ενεργοποιήσει αυτόματα τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες θα προελάσουν ταχύτατα στο βόρειο τμήμα της πρώην γιουγκοσλαβικής επαρχίας.

Σήμερα, η Ρωσία με επικεφαλής τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενέκρινε  έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της κυρίαρχης Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Επίσης αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί σε μέγα κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο και ότι οι εμπνευστές αυτού του εγκλήματος πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης!

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο εγκρίθηκε από την άνω βουλή της ρωσικής Δούμας, αναφέρεται ότι «με την ευκαιρία της επικείμενης 20ης επετείου του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της συμμαχίας αντανακλούν αρνητικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των αμοιβαίων σχέσεων και της εμπιστοσύνης των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ η μη τιμωρία των υπευθύνων οδήγησε σε μια νέα τραγωδία στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη», γράφει το έγγραφο που υπέγραψε ο Πούτιν .

«Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μέλη προσπάθησαν να πιέσουν τον λαό της Γιουγκοσλαβίας να πέσει στα γόνατα, να αναμορφώσει το σύνταγμα του, ενώ οι συνέπειες αυτής της τραγωδίας είχαν  συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Konstantin Kosachev, επικεφαλής της ειδικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, αναφέρει το RIA Novosti.

Ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι κατά τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά από απεμπλουτισμένο ουράνιο, που προκάλεσαν πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

«Η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, η οποία ακολούθησε το 2008 μια ολόκληρη ομάδα  δυτικών χωρών που αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των όσων σχεδίων ξεκίνησε το ΝΑΤΟ, για τη στήριξη των αποσχιστικών τάσεων και των συγκρούσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η De facto απόσχιση του Κοσόβου-Μετόχια είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός  στις διεθνείς σχέσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά περίπλοκες σε άλλες  υφιστάμενες συγκρούσεις, αλλά και  στο θέμα της μη αναγνώρισης  κρατών.

Η  στρατιωτική επιχείρηση χωρών-μελών του ΝΑΤΟ είναι μια πράξη επιθετικότητας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους και ως εκ τούτου, οι εμπνευστές αυτού του εγκλήματος θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην διεθνή δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού Συμβουλίου , καλώντας όλα τα κοινοβούλια του κόσμου, και το Συμβούλιο του ΟΗΕ να καταδικάσουν  την επίθεση εναντίον της  Σερβίας ή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα για να θεραπευτούν οι συνέπειες αυτής της πράξης .

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου Milovan Drecun, υπενθυμίζει ότι έχουν διαπραχθεί τεράστια εγκλήματα κατά της Σερβίας:

«Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ένας μηχανισμός για να τιμωρηθούν, γιατί 20 χρόνια προφανώς δεν υπάρχει. Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποδεκτή, χάρη στους Ρώσους, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί  στον κόσμο που απαιτούν να  λογοδοτήσει το ΝΑΤΟ για τα σοβαρά εγκλήματα εναντίον του λαού και της χώρας μας».

Κατά τη διάρκεια των 78 ημερών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου 1999, για  πρώτη φορά στην ιστορία χωρίς την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, έχασαν την ζωή τους σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, περίπου 2.000 πολίτες, 1.000 στρατιώτες και 79 παιδιά, ενώ προκλήθηκαν  καταστροφές  αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ομοσπονδίας και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, εξέφρασε τη λύπη της που  η Ρωσία δεν κατάφερε να αποτρέψει τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και την προστασία της Σερβίας.

«Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτρέψουμε μια στρατιωτική σύγκρουση, αλλά ήταν ιδιαίτερα κυνικό όταν ο τότε Ρώσος πρωθυπουργός Πριμακόφ πήγε στην Αμερική για να διαπραγματευτεί για τη Γιουγκοσλαβία, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Τη στιγμή που ο Πριμακώφ επέστρεφε με το αεροσκάφος του στη Ρωσία, αυτόματα σήμανε την αρχή της ανεξάρτητης πολιτικής μας», δήλωσε η ίδια.

Όλα αυτά ενώ εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών αναφέρουν ότι από το Βόρειο Κόσοβο θα έχουμε πιθανόν επικίνδυνες  εξελίξεις το επόμενο διάστημα, μιας και οι Αλβανοί δεν ελέγχουν την περιοχή που έχει «γεμίσει» πλέον με εκατοντάδες Ρώσους «συμβούλους».

Πρόκειται για ένα παρόμοιο σενάριο για  την Σερβία ενώ ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, πιέζουν για την de facto αποδοχή της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και πολλών άλλων, μόνο που τώρα υπάρχει ο Πούτιν και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που εγγυώνται πλέον σθεναρά την σερβική ανεξαρτησία.

https://youtu.be/DI0mwqCgBl8?t=16

https://youtu.be/nUkxJCgJNVU?t=1

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...