Διατροφή

Καλαμαράκια στιφάδο: Μια εναλλακτική συνταγή για την Σαρακοστή

Πέρα από ψητά, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να μαγειρευτούν τα καλαμαράκια. Ένας από τους πιο εύγευστους είναι τα καλαμαράκια στιφάδο.

Υλικά

4 άτομα

1 κρασοπότηρο λαδι
4 κρεμμύδια
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
2 μεγάλες ντομάτες
3 κουτιά καλαμαράκια
1 κουταλιά τοματοπολτό
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι αλάτι
0.5 κουταλάκι πιπέρι
λίγη ρίγανη
λίγο λεμόνι
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

50 Minutes
Ξεπλένουμε καλά τα καλαμάρια και τους ρίχνουμε λίγο λεμόνι απο πάνω.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κόψουμε τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε μεσα να τσιγαριστούν για λίγο.

Προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και την ρίγανη.

Ξύνουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα κι έπειτα το νερό και τον τοματοπολτό.

Αφού ψηθεί για λίγο η σάλτσα προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10 λέπτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ