Κόσμος

Κάτι..βρωμάει στην Γαλλία! Το νέο όπλο των "κίτρινων γιλέκων"... μυρίζει απαίσια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα νέο "όπλο" χρησιμοποιούν εσχάτως τα "κίτρινα γιλέκα" σε επιθέσεις κατά της αστυνομίας. Το νέο "όπλο" είναι ούτε λίγο ούτε πολύ "βομβες από ακαθαρσίες" και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο τελευταίο κύμα των διαμαρτυριών.
Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, οι διαδηλωτές των "κίτρινων γιλέκων" χρησιμοποιούν τώρα μια παλιά μορφή... βιολογικού πολέμου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, οι αρχές ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές χρησιμοποιούσαν σακούλες κοπράνων ενάντια στην αστυνομία. Οι "βόμβες" αυτές φτιάχτηκαν με λεπτές σακούλες και μπαλόνια με την πρόθεση να σπάσουν εύκολα στην κρούση.

Ο Ράντι Μάννα από το συνδικαλιστικό συνδικάτο της Συμμαχίας στη νότια πόλη του λιμανιού της Μασσαλίας, δήλωσε στο AFP ότι πολλές από τις "βόμβες" έπληξαν τους στόχους τους.

"Τρεις αστυνομικοί είχαν χτυπηθεί με αυτό", είπε ο Μάννα.

Η έδρα της αστυνομίας της Μασσαλίας έδειξε ακόμη ότι ένας αξιωματικός τραυματίστηκε όταν χτυπήθηκε στον αγκώνα από "ένα βλήμα γεμάτο κόπρανα".

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια συντονισμένη στρατηγική, καθώς παρόμοια περιστατικά αναφέρθηκαν σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μονπελιέ. Οι διαδηλωτές το διαδίδουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με πληροφορίες ενθάρρυναν τους άλλους διαδηλωτές να οπλίζονται με το «Caca-tovs»,  ένα παιχνίδι για κοκτέιλ Molotov και «κακά».

Ένα μέλος των Yellow Vests δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube, όπου εξήγησε ότι οι διαδηλωτές θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση των εν λόγω βλημάτων επειδή έχουν «ψυχολογικό» αντίκτυπο στην αστυνομία.

Ο ανώνυμος διαδηλωτής του βίντεο δήλωσε ότι αυτή η ιδέα προέρχεται από τη Βενεζουέλα το 2017. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι αυτός ο τύπος στρατηγικής χρονολογείται από την αρχαιότητα.

Αναφέρθηκε ότι περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ενώ το 10% των διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι και το υπόλοιπο σε άλλες μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές της χώρας.

https://www.youtube.com/watch?v=MbqzZUUE-aE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ