Εσωτερική Ασφάλεια

«Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να χειροδικήσουν και οι μετανάστες»: Εργα και ημέρες του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας που «έγλειφε» ο Βίτσας για ψηφαλάκια (βίντεο)

Ποιος είναι ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

Διαβάζουμε στο filopatria.wordpress.com τα εξής:

«Τι γίνεται με τον Τζαβέντ Ασλάμ;

O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα ήταν ο κύριος ομιλητής στην Νίκαια, στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι μετανάστες με τα αντιρατσιστικά φόρουμ, ύστερα από καταγγελίες, ότι δέχονται απειλές από ακροδεξιούς στα μαγαζιά τους.

https://youtu.be/yDeXufRBghs

Και βεβαίως είναι αξιέπαινες όλες αυτές οι προσπάθειες όταν κινδυνεύουν άνθρωποι και όταν ο φασισμός και η ρατσιστική βία χτυπά την πόρτα τους και τους απειλεί.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ κάποια στιγμή πάνω στην κορύφωση του πύρινου λόγου που εκφώνησε στο συλλαλητήριο τόνισε, ότι : ‘ και οι μετανάστες έχουν χέρια που μπορούν να τα σηκώσουν και κάποια στιγμή στις απειλές που δέχονται να απαντήσουν!”

Και αυτό σωστό είναι, διότι, δεν μπορούν οι αλλοδαποί που διατηρούν μαγαζιά και είναι νόμιμα εγκατεστημένοι στην χώρα και πληρώνουν φόρους να αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας από την αστυνομία.

Κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να χειροδικήσουν και αυτοί όπως αυτοδικούν τόσες χιλιάδες Έλληνες που πέφτουν θύματα καθημερινά της εισαγόμενης βίας και του ξενόφερτου εγκλήματος!

Όμως ποιος είναι αυτός ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα;

Ο Ασλάμ φαίνεται ότι έχει ανοίξει κανονικό πόλεμο με την ελληνική αστυνομία και δεν διστάζει να την κατηγορεί κάθε φορά που ξεσπά κι από ένα περιστατικό βίας με θύματα τους συμπατριώτες του.

https://youtu.be/EydZikerzII

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα φάινεται ότι έχει παρελθόν με την ΕΛ.ΑΣ .

Συνελήφθη στις 14/5/12, έπειτα από ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με το οποίο τον καταζητούσαν για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Το ένταλμα της Interpol είχε εκδοθεί έπειτα από αίτημα των πακιστανικών αρχών, οι οποίες κατηγορούν τον Τζαβέτ ότι απο το 2005 είχε μεσολαβήσει επ’ αμοιβή για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από το Πακιστάν στην Ελλάδα!!

Ο Τζαβέτ Ασλάμ παρουσιάστηκε τον Μάιο στον εισαγγελέα Εφετών κ. Παντελή, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του ενώ κατέθεσε και αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2007, μερικά χρόνια πριν, η Διεθνής Αμνηστία έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, με τίτλο «Ελλάδα: Έρευνα, όχι έκδοση: Η επαπειλούμενη έκδοση υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς το Πακιστάν αναδεικνύει τα σφάλματα στην έρευνα για τις απαγωγές που έχουν καταγγελθεί».

Η απόφαση για την έκδοσή του Τζαβέντ Ασλάμ, του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα, αναμενόταν στις 16 Ιανουαρίου του 2007.

Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχούσε βαθύτατα για την πιθανή έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ, από την Ελλάδα προς το Πακιστάν, ενώ επισήμανε ότι σε περίπτωση που θα εκδιδόταν στο Πακιστάν, θα κινδύνευε να υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του

Ο Τζαβέντ Ασλάμ συνελήφθη στις 6 Νοεμβρίου 2006 από την ελληνική αστυνομία με βάση ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ, προερχόμενο από το Πακιστάν με ημερομηνία έκδοσης 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο κατηγορήθηκε για «παράνομη μετανάστευση και λαθραία διακίνηση ανθρώπων» – κατηγορία η οποία τιμωρείται στο Πακιστάν με ποινή φυλάκισης μέχρι 14 έτη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον αθώωσε για την κατηγορία της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων στις 29 Σεπτεμβρίου 2006.

Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του Τζαβέντ Ασλάμ στην Ελλάδα και το Πακιστάν συνιστούν ενδεχομένως μια μορφή δικαστικής παρενόχλησης εναντίον του, με δεδομένη την ανάμιξή του ως εκπροσώπου έξι άλλων Πακιστανών πολιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι είχαν απαχθεί από πράκτορες των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στις 15 Ιουλίου 2005 .»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...