ΗΠΑ

Ιστορικό ντοκουμέντο: Τι παθαίνουν τα αυτοκίνητα όταν εκρήγνυται πυρηνική βόμβα (βίντεο)

Η ισχύς της βόμβας είναι τόσο μεγάλη που διαλύει σε νανοσεκόντ τη βαφή των αυτοκινήτων. Στη συνέχεια αυτά παρασύρονται από την ισχύ και διαλύονται ολοσχερώς.

Συγκλονιστικά πλάνα από ένα δοκιμαστικό βίντεο που τραβήχτηκε πριν από 60 χρόνια στη Νεβάδα των ΗΠΑ δείχνουν την καταστροφική επίδραση που έχει η έκρηξη μιας πυρηνικής βόμβας 15 κιλοτόνων σε ένα αυτοκίνητο.

Το υλικό προέρχεται από τις δοκιμές πυρηνικών όπλων που πραγματοποιήθηκαν το 1953 στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Upshot-Knothole".

Το βίντεο, που είναι της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, αποκαταστάθηκε με πολύ μεγάλη προσπάθεια, αφού οι πρωτότυπες ταινίες αποχαρακτηρίστηκαν από την κυβέρνηση.

Σε πρώτο στάδιο η ισχύς της βόμβας είναι τόσο μεγάλη που διαλύει σε νανοσεκόντ τη βαφή των αυτοκινήτων. Στη συνέχεια αυτά παρασύρονται από την ισχύ και διαλύονται:

Η πρακτική των πυρηνικών δοκιμών τερματίστηκε το 1963 με την υπογραφή της Περιορισμένης Συνθήκης Απαγόρευσης των πυρηνικών. Μέχρι τότε, όμως, είχαν γίνει 210 επίγειες δοκιμές, οι περισσότερες στη Νεβάδα και στις ατόλες του Ειρηνικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ