Ένοπλες Συρράξεις

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν με πυραύλους το Χαλέπι (βίντεο)


Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας αναχαίτισαν πολλούς από τους πυραύλους που εκτόξευσαν μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια επιδρομών εναντίον βιομηχανικής ζώνης του Χαλεπιού, οι οποίες προκάλεσαν μόνον υλικές ζημιές, μετέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης η συριακή κρατική τηλεόραση και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

"Η ισραηλινή επίθεση είχε στόχο θέσεις στη βιομηχανική ζώνη Σέιχ Νατζάρ" και αρκετοί "εχθρικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν", σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού που επικαλέστηκαν τα συριακά κρατικά ΜΜΕ. Κάτοικοι του Χαλεπιού δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη τους. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση προσκείμενη στην αντιπολίτευση με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι τα πλήγματα είχαν στόχο περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού, ειδικότερα μια αποθήκη όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούν το συριακό καθεστώς και οι ιρανοί σύμμαχοί του.

Ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι κμπντελ Ραχμάν, σημείωσε ότι οι επιδρομές προκάλεσαν θύματα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το Χαλέπι θεωρείται μια από τις περιοχές όπου διατηρούν ισχυρή παρουσία οι Φρουροί της Επανάστασης, όπου υποστηρίζουν κυρίως τοπικές παραστρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Το Ισραήλ, το οποίο χαρακτηρίζει το Ιράν τη σημαντικότερη απειλή που αντιμετωπίζει, έχει επιτεθεί επανειλημμένα σε θέσεις των Ιρανών και των παραστρατιωτικών που υποστηρίζει η Τεχεράνη στη συριακή επικράτεια, ιδίως του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έχει παραδεχθεί ότι οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν εξαπολύσει "εκατοντάδες" επιδρομές τα τελευταία χρόνια στη συριακή επικράτεια.

Με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου - στις οποίες ο Νετανιάχου, αντιμέτωπος με έρευνες για διαφθορά, προβλέπεται ότι θα χρειαστεί θα δώσει μάχη για την πολιτική του επιβίωση - να πλησιάζουν στον ορίζοντα, η κυβέρνηση του Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις στη Συρία, υιοθετεί σκληρότερη στάση έναντι της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο αλλά και έναντι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1111031615944302592?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...