Τεχνολογία

Ιπτάμενα ταξί μέχρι το 2025; - Δεν είναι καθόλου απίθανο

Είναι η λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο και το μέλλον των ταξί!

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι μεγάλες πόλεις, ωστόσο τα νέα για τους απανταχού οδηγούς φαίνεται πως είναι ευχάριστα.

Στα πλαίσια του Southwest Festival στο Ώστιν του Τέξας, ανακοινώθηκε ότι τα ιπτάμενα ταξί θα είναι πραγματικότητα μέχρι το 2025.

«Οι άνθρωποι έχουν ονειρευτεί εδώ και δεκαετίες την μετακίνηση με ιπτάμενα μέσα και τώρα η τεχνολογία είναι εδώ για να προσφέρει λύση στο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης», δήλωσε ο Michael Thacker, αντιπρόεδρος της εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Bell.

Διάφοροι κολοσσοί της τεχνολογίας έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει να εργάζονται στην ανάπτυξη καινούριων τεχνολογιών που θα επιτρέπουν τη μετακίνηση με ιπτάμενα ταξί. Ερωτηθείς για τη χρήση ιπτάμενων ταξί ως εναλλακτική λύση στη μετακίνηση, ο Thacker επεσήμανε ότι τα ιπτάμενα ταξί είναι πιο οικονομικά, λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον και πιο ήσυχα.

«Η χρήση των ιπτάμενων ταξί δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τη μεταφορά ανθρώπων ή αντικειμένων στο έδαφος, αλλά να τη διευκολύνει», επεσήμανε ο Thacker. Στελέχη της Bell δήλωσαν ότι τα ιπτάμενα ταξί θα ξεκινήσουν να μεταφέρουν αγαθά πριν μεταφέρουν ανθρώπους καθώς οι απαιτήσεις και οι προϋποθέσεις για τη μεταφορά αντικειμένων είναι λιγότερο αυστηρές».

Ο Jaiwon Shin, αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Αποστολών Ερευνών Αεροναυπηγικής της NASA, δήλωσε ότι αν και το 2025 εμφανίζεται ως μια λογική ημερομηνία για περιορισμένη χρήση ιπτάμενων οχημάτων, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την πλήρη επέκτασή τους στην αγορά.

Η πλήρης παρουσία των ιπτάμενων ταξί στην αγορά σημαίνει ότι θα έχουν ξεπεραστεί όλα τα πιθανά εμπόδια, όπως η δοκιμή και τα αποτελέσματα της μετακίνησης ενός ιπτάμενου ταξί σε έναν αστικό χώρο χωρίς να υπάρχει επαφή με ανθρώπους με κτίρια. Ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστεί είναι αυτό της μπαταρίας. Τα περισσότερα από τα πρωτότυπα ιπτάμενα οχήματα που σχεδιάζονται χρησιμοποιούν ηλεκτρική πρόωση και οι μπαταρίες τους δεν έχουν αρκετή ισχύ για για να διανύσουν μεγάλη απόσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...