Κοινωνία

Ιαπωνία: Ο πρώην επικεφαλής της Nissan ντύθηκε εργάτης για να βγει από τις φυλακές - Δείτε το βίντεο

Αποτυχημένη η προσπάθειά του να γλιτώσει από τα αδιάκριτα βλέμματα των δημοσιογράφων.

Δεκάδες δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και εικονολήπτες περίμεναν την περασμένη Τετάρτη έξω από τις φυλακές όπου κρατούνταν ο Κάρλος Γκοσν. Το πρώην αφεντικό της Nissan επρόκειτο να απελευθερωθεί, μετά από 108 ημέρες κράτησης για κατηγορίες υπεξαίρεσης. Ξαφνικά μαζί με μια ομάδα εργαζομένων, που φορούν στολές, ιατρικές μάσκες και καπέλα, οι δημοσιογράφοι αντιλαμβάνονται πως κάτι συμβαίνει: Ένας από αυτούς, εκείνος που φορά διαφορετικού χρώματος φόρμα και καπέλο, είναι ο Κάρλος Γκοσν!

Απορώντας γιατί μπήκε στην διαδικασία τέτοιας - αποτυχημένης - μεταμφίεσης, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία ακολουθούν το αυτοκίνητο όπου επιβιβάζεται ο Γκοσν, μεταδίδοντας μάλιστα ζωντανά την πορεία του στους δρόμους της πόλης...

Την παράλογη ενέργεια του Γκοσν ανέλαβε να εξηγήσει την Παρασκευή ο δικηγόρος του, παραδεχόμενος επίσης πως όλο αυτό ήταν δική του ιδέα. Σε ένα κείμενό του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο δικηγόρος Τακάσι Τακάνο δήλωσε πως είναι ο ίδιος αποκλειστικά υπεύθυνος για το «θέατρο της μεταμφίεσης», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Το ανώριμο σχέδιό μου είχε αποτέλεσμα να καταστρέψει την φήμη που είχε αφιερώσει την ζωή του να οικοδομήσει», γράφει για τον Γκοσν ο Τακάνο.

https://www.youtube.com/watch?v=0iW76Wq52Z8

Ο Γκοσν, που διώκεται για υπεξαίρεση, δηλώνει αθώος. Βάσει του δικονομικού συστήματος της Ιαπωνίας, θα μπορούσε να είχε μείνει στην φυλακή επί πολλούς μήνες. Ο δικηγόρος του όμως πέτυχε την απελευθέρωσή του, αποδεχόμενος πολύ αυστηρούς όρους, μεταξύ των οποίων και η διαμονή του κατηγορούμενου σε συγκεκριμένο μέρος.

Αυτό το συγκεκριμένο μέρος, όπου βρίσκεται πλέον η νέα κατοικία του Γκοσν και της οικογένειάς του είναι που δεν ήθελε να αποκαλυφθεί στα μίντια ο δικηγόρος και γι' αυτό «έστησε» την μεταμφίεση.

Όπως επισημαίνει άλλωστε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, ο Τακάνο είναι γνωστός στην Ιαπωνία για τις επιτυχίες του ως δικηγόρος, ενώ έχει σπουδάσει και στην Αμερική. Στην νομική του ομάδα ο Γκοσν διαθέτει ακόμα έναν από τους ισχυρότερους δικηγόρους της Ιαπωνίας, τον Γιουνιχίρο Χιρονάκα, που έχει την φήμη πως κερδίζει όλες τις υποθέσεις του, σε μια χώρα που το ποσοστό καταδίκης είναι στο 99%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ