Σκοπιανό

Θράσος από Ακαδημαϊκό Σκοπίων: Η διάλεκτος στη Νότια Μακεδονία ανήκει στη «μακεδονική» γλώσσα - Προδοτική οποιαδήποτε άλλη δήλωση

Προσπαθούν να κατασκευάσουν στοιχεία για την «μακεδονική» γλώσσα και την ιστορικότητά της. Παρά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας ο λαός φαίνεται να έχει άλλη άποψη.

Ο ακαδημαϊκός των Σκοπίων, Ιλία Τσασούλε έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι είναι μεγάλη προδοσία οι δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η διάλεκτος των Σλαβομακεδόνων στην Ελλάδα δεν ανήκει στη λεγόμενη μακεδονική γλώσσα.

«Η δήλωση ότι οι ομιλίες στη Νότια Μακεδονία δεν ανήκουν στο μακεδονικό διασύστημα είναι μια μεγάλη προδοσία. Αναφέρουμε για παράδειγμα, οι ομιλίες (μεταξύ των Σλαβόφωνων) στο Μοναστήρι και στη Φλώρινα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες που περιλαμβάνουν μια υποομάδα διαλέκτου.

Οι μακεδονικές ομιλίες της νότιας Μακεδονίας βρίσκονται σε μια συνέχεια. Έχει εκφραστεί με σαφήνεια από την επιστήμη. Μεγάλη ντροπή, ασυγχώρητη, κατακριτέα προδοσία. Είμαι θυμωμένος», γράφει ο ακαδημαϊκός Τσασούλε στο Facebook σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Νίκολα Ντιμίτροφ και του εκπροσώπου Μίλε Μποσνιάκοφσκι, οι οποίοι είπαν ότι η γλώσσα που μιλούν οι (Σλαβο) μακεδόνες στο τμήμα του Αιγαίου της Μακεδονίας δεν είναι μακεδονική, όπως σημειώνει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ