Τεχνολογία

Η NASA φωτογραφίζει τεράστιο μετεωρίτη ισοδύναμο με δέκα ατομικές βόμβες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια τεράστια έκρηξη πάνω από τη Βερίγγειο θάλασσα (Bering sea) με αρκετή ενέργεια που ισοδυναμεί με δέκα ατομικές βόμβες κατέγραψε η NASA.

Ο μετεωρίτης ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος σε τρεις δεκαετίες και ο μεγαλύτερος που εξερράγη στην ατμόσφαιρα από το περιστατικό στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας πριν από έξι χρόνια.

Ο Lindley Johnson, αξιωματικός της πλανητικής άμυνας της NASA, δήλωσε στο BBC News ότι μια έκρηξη αυτού του μεγέθους αναμένεται να συμβεί μόνο δύο φορές τον αιώνα.

Η δορυφορική εικόνα της σκιάς του μετεωρίτη, ορατή ως γκρίζα ράβδωση στο κάτω κέντρο, πάνω από τα λευκά σύννεφα είναι χαρακτηριστική.

Η έκρηξη έγινε στις 18 Δεκεμβρίου περίπου 16 μίλια πάνω από τη Θάλασσα Bering, έξω από τη χερσόνησο Kamchatka της Ρωσίας.

Ο μετεωρίτης ταξίδευε με ταχύτητα 20 μίλια ανά δευτερόλεπτο. Μετρούσε 30 πόδια και ζυγίζει πάνω από 1.500 τόνους, σύμφωνα με τη NASA.

Ο αντίκτυπος της έκρηξης ήταν ισοδύναμος με περίπου 173 χιλιοτόνους, ή περίπου δέκα ατομικές βόμβες τύπου Χιροσίμα.

Ο δορυφόρος Terra της NASA συνέλαβε το συμβάν με πέντε από τις εννέα κάμερες στο δορυφόρο SpectroRadiometer πολλαπλών γωνιών απεικόνισης.

https://www.youtube.com/watch?v=xdbbrlIOn2g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...