Κόσμος

Η Citigroup πουλά «το θησαυρό» της Βενεζουέλας – Τόνοι χρυσού στην αγορά

Τόνους από ράβδους βενεζουελάνικου χρυσού πρόκειται να πουλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική Citigroup. Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας (VCB) έδωσε ως ενέχυρο το "θησαυρό" αντί μετρητών το 2015 για να ενισχύσει με ρευστότητα την κλυδωνιζόμενη οικονομία της χώρας, ωστόσο έχασε την προθεσμία επαναγοράς τους.

Το τίμημα της πώλησης του χρυσού θα μπορούσε να ανέρθει σε πάνω από 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, έναντι της πληρωμής της δόσης των 1,1 δισεκ. δολαρίων που η Citi περίμενε να λάβει από το καθεστώς Μαδούρο.

Ειδικότερα, η αμερικανική πολυεθνική επενδυτική τράπεζα αποφάσισε να πουλήσει τους τόνους αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας, καθώς η VCB έχασε την αποπληρωμή της δόσης της 11ης Μαρτίου ανέφεραν πολλές πηγές στο Reuters και στο Bloomberg. Η συμφωνία είχε επιτευχθεί μεταξύ του βρετανικού παραρτήματος της Citi και της κεντρικής τράπεζας, προ τριών περίπου ετών, αντί δανείου 1,6 δισεκ. δολαρίων.

Αντί να επιστραφεί το κέρδος στο Καράκας, πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια, το ποσό αυτό θα κατατεθεί από τη Citi σε τραπεζικό λογαριασμό της Νέας Υόρκης, όπου οι ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμεύσει βενεζουελάνικα κεφάλαια στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...