Κόσμος

Η στιγμή που φάλαινα μασάει δύτη και παραλίγο να τον καταπιεί! (βίντεο)


Περιπέτεια βγαλμένη από σενάριο κάποιου καρτούν έζησε στην πραγματικότητα ένας 51χρονος δύτης στη Νότιο Αφρική. Ο Ράινερ Σιμπφ βρισκόταν επί αρκετή ώρα στο νερό κάνοντας το αγαπημένο του χόμπυ που είναι οι ελεύθερες καταδύσεις και δεν αντιλήφθηκε την παρουσία ενός κοπαδιού φαλαινών, οι οποίες κυνηγούσαν φώκιες στην ευρύτερη περιοχή. Μία τεράστια φάλαινα του είδους Bryde τον έβαλε στο στόμα της, τον μάσησε και κυριολεκτικά τον έφτυσε όταν προφανώς διαπίστωσε πως δεν ήταν στο ημερήσιο μενού της.

Ενας ερασιτέχνης φωτογράφος κατέγραψε καρέ καρέ την περιπέτεια του Ράινερ Σιμπφ ο οποίος χάνεται για μερικά λεπτά μέσα στο στόμα της φάλαινας.

«Θα είχα τρόπο να βγω αν με κατάπινε»

Σύμφωνα με ειδικούς που παρατηρούν το συγκεκριμένο είδος φαλαινών οι Bryde τρέφονται με μεγάλες ποσότητες πλαγκτόν και μικρά ψάρια και προφανώς δεν θέλησε να καταπιεί τον Σιμπφ ο οποίος περίμενε την κατάλληλη στιγμή να ανοίξει η φάλαινα το στόμα της για να πεταχτεί έξω με την βοήθεια και της ίδια της φάλαινας.

«Δεν πιστεύω πως ήθελε να με καταπιεί. Ισως και να με προστάτεψε κιόλας», είπε ο νοτιοαφρικανός και ξάφνιασε τους δημοσιογράφους λέγοντας: «Ακόμα και να με κατάπινε είχα τρόπο να βγω από το στομάχι της καθώς έμεινα πολύ ψύχραιμος και ήμουν έτοιμος να αντιδράσω με το μαχαίρι που κρατούσα».

https://twitter.com/7NewsSydney/status/1104595507907715073?ref_src=twsrc%5Etfw

Πάντως οι ειδικοί διαφώνησαν με την εκτίμηση του δύτη καθώς εκτίμησαν πως εάν από λάθος τον κατάπινε δεν θα μπορούσε να αντιδράσει στο στομάχι του τεράστιου θηλαστικού καθώς τα τοιχώματα του στομαχιού του είναι πολύ σκληρά και δεν θα είχε χρόνο να τα διαπεράσει ακόμα και αν ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.

Σε κάθε περίπτωση ο Ράινερ Σιμπφ θα διηγείται την απίστευτη ιστορία του που για του λόγου το αληθές καταγράφηκε σε φωτογραφικά καρέ και σε ένα σύντομο βίντεο γιατί χωρίς τα πειστήρια κανείς δεν θα τον πίστευε...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ