Πολεμική αεροπορία

Η ΠΑ "ζεσταίνει" τα μαχητικά: Έρχεται η "ΗΝΙΟΧΟΣ 2019" με ΗΠΑ, Ισραήλ, Κύπρο & Ιταλία - "Τρέμει" η γη μέχρι την Άγκυρα

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019» που ξεκινά την 1η Απριλίου και αποτελεί την μεγαλύτερη άσκηση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορία, ενώ φιλοδοξεί να μετατραπεί στη μεγαλύτερη αεροπορική ασκηση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο!

Μια άσκηση αυτής της έκτασης και με την συμμετοχή πανίσχυρων διεθνών δυνάμεων δεν είναι καθόλου τυχαία και αποστέλλει ξεκάθαρα μηνύματα προς όσους έχουν διεκδικητικές βλέψεις για την περιοχή μας.

Μετά από την ανακάλυψη του τεράστιου κοιτάσματος στην κυπριακή ΑΟΖ και ενώ οι ενεργειακοί κολοσσοί περιμένουν το "πράσινο φως" από την κυβέρνηση για έρευνες νοτίως της Κρήτης, η συμμετοχή ΗΠΑ, Ισραήλ, Κύπρου και Ιταλίας στην άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Η Άγκυρα με κάθε τρόπο προσπαθεί να υφαρπάξει μέρος του ενεργειακού θησαυρού, ενώ συνεχώς αμφισβητεί περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδα, έχοντας το ένα "μάτι" μονίμως στις περιοχές νότια της Κρήτης και την υποτιθέμενη τουρκική ΑΟΖ.

H άσκηση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:

  • ΦΑΣΗ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
  • ΦΑΣΗ 2: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
  • ΦΑΣΗ 3: ΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 1-έως 12 Απριλίου του 2019

DV DAY: 3 Απριλίου

Αποστολές

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό, σιγουρεύει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την ΠΑ:

  1. Καταστολή του συστήματος Αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).
  2. Προσβολή Αεροδρομίου.
  3. Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό).
  4. Προσβολής Στόχων επιφανείας.
  5. Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover).
  6. Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue ).

Συμμετέχοντες

Στον Ηνίοχο 2019 συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι παρακάτω χώρες:

  • Ελλάδα: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C
  • ΗΠΑ: F-15
  • Ισραήλ:F-16 & F-15
  • Ιταλία: TORNADO
  • Κύπρος: AW-139

Παρατηρητές θα έρθουν από παντού, ενώ ακόμη και η Γαλλία ζήτησε να έχει συμμετοχή!

Απο την 1 Απριλίου και για δώδεκα ημέρες και νύχτες. Δεκάδες σχηματισμοί μαχητικών θα σαρώσουν το FIR Αθηνών με τους καλύτερους πιλότους του κόσμου να πετάνε σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Οι Έλληνες πιλότοι θα συνεργαστούν με Ισραηλινά μαχητικά F-16 και αμερικάνικα μαχητικά F-15 που θα στείλουν την αφρόκρεμα του Αμερικάνικου «TOP GUN» να δράσει στους ουρανούς του Αιγαίου και του Ιονίου.

Ταυτόχρονα θα εκτελείται και η άσκηση «Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού, με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, όπως αναφέρει το veteranos.gr.

Δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από της μεγαλύτερης περιοχής ασκήσεων στην Ευρώπη.

Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ-2019» φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο, και παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...