Εκκλησία

Η Ορθοδοξία κράτησε ζωντανό το Ελληνικό Έθνος όταν βρισκόταν κάτω από τον οθωμανικό ζυγό

Η Ελλάδα βρέθηκε 400 χρόνια κάτω από τον τουρκικό ζυγό και όμως δεν χάθηκε ούτε απορροφήθηκε. Πού οφείλεται η διατήρηση του Ελληνικού Έθνους; Στην θρησκεία που έπαιζε πάντοτε το ρόλο του συνδετικού κρίκου.

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Ξέρετε πόσοι λαοί που υπήρχαν κάποτε, εξαφανίστηκαν; Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει οι Έλληνες, το ότι δεν χάσαμε την ταυτότητά μας στα 400-500 χρόνια βάρβαρης Τουρκοκρατίας ήταν ένα θαύμα. Ξέρετε ότι ο μέσος χρόνος ζωής των Ελλήνων ήταν 25-30 χρόνια ; Με όση ευκολία έκοβε ο Τούρκος την μελιτζάνα, με την ίδια ευκολία έκοβε και την ζωή του Έλληνα, γι’ αυτό και υπήρχε και η παροιμία «μια ζωή-μια μελιτζάνα» που στα τουρκικά είχε ομοιοκαταληξία.

Ο Γάλλος πρόξενος, επί Τουρκοκρατίας, στην Ελλάδα Πουκεβίλ, σε μία από τις περιηγήσεις του βρέθηκε σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Ένα βράδυ φιλοξενήθηκε σε ένα σπίτι όπου κατοικούσαν μία γυναίκα με το παιδί της κι ένας παππούς. Ο άντρας του σπιτιού είχε σκοτωθεί. Η γυναίκα, παρά την φτώχεια της έσφαξε μία κότα κι έκανε κοτόσουπα για τον μουσαφίρη. Στο τραπέζι ο Πουκεβίλ πρόσεξε ότι μόνο αυτός έτρωγε από την κοτόσουπα και είπε στη γυναίκα: «Γιατί δεν τρώτε κι εσείς κοτόσουπα; Τουλάχιστον το παιδί που είναι κι άρρωστο κι ο παππούς που έχουν ανάγκη να δυναμώσουν». Και η γυναίκα του απάντησε: «Σήμερα είναι Παρασκευή. Αν φάμε κοτόσουπα, πάει, τουρκέψαμε!»

Τα δεινά των προγόνων μας στην Τουρκοκρατία δεν είχαν τελειωμό. Σφαγές, κρεμάλες, άρπαγμα περιουσιών, άγριες φορολογίες, βίαιοι εξισλαμισμοί, παιδομαζώματα, παλουκώματα (τουρκική εφεύρεση). «Όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Ολόκληρα χωριά μην αντέχοντας τα βάσανα γινόντουσαν μουσουλμάνοι και στη συνέχεια Τούρκοι.

Ο μόνος φραγμός στην τουρκοποίηση των Ελλήνων ήταν η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Χιλιάδες Έλληνες νεομάρτυρες αρνήθηκαν να γίνουν μουσουλμάνοι και τους θανάτωσαν με φρικτά βασανιστήρια. Την εικοσάχρονη Αγία Κυράννα από την Όσσα Θεσσαλονίκης μια εβδομάδα την έδερναν οι Τούρκοι μέχρι που ξεψύχησε, το 1751 μ.Χ. Ο διάσημος ιστορικός Στήβεν Ράνσιμαν γράφει : «Στην Τουρκοκρατία όσο επιβίωνε η Ορθόδοξη Εκκλησία, το Ελληνικό Έθνος δεν μπορούσε να πεθάνει».

Όταν το 1822 καταπνίχθηκε η επανάσταση των Ελλήνων στην Μακεδονία από τον Λουμπούτ Πασά (αυτόν που έπνιξε στο αίμα την Νάουσα) 500 Έλληνες επαναστάτες κατέφυγαν στο Άγιο Όρος για να γλυτώσουν.

Συνελήφθησαν όμως από τους Τούρκους και ο αιμοβόρος Λουμπούτ Πασάς τους απείλησε πως όσοι δεν γίνουν μουσουλμάνοι-Τούρκοι, θα τους κρεμάσει στον πύργο της Ουρανούπολης (τον βλέπουμε όταν πηγαίνουμε στο Άγιο Όρος). Κρέμασε μόνο 10. Ξέρετε γιατί ; Επειδή οι υπόλοιποι έγιναν μουσουλμάνοι-Τούρκοι. Τέτοιοι Έλληνες, ας ήταν λίγοι, βοήθησαν στην επιβίωση του Ελληνισμού.

Από τότε που ο Απόστολος Παύλος κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Ελλάδα, ενώθηκε ο Ελληνισμός με την Ορθόδοξη Εκκλησία με δυνατό δεσμό και δημιουργήθηκε ο Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός. Το περισσότερο αίμα που χύθηκε για τον Χριστό ήταν ελληνικό. Και ήρθαν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και 40 χρόνια να νομοθετούν αντίχριστους νόμους όπως τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή φύλου από ανήλικους 15 χρονών.

Και μας λέει τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει την Ελλάδα «ουδετερόθρησκο» κράτος, την Ελλάδα που έχει γίνει ΕΝΑ με την Χριστιανική Πίστη εδώ και 2000 χρόνια. Δηλαδή με απλά λόγια, μια Ελλάδα με υποχρεωτικό πολιτικό γάμο, πολιτική κηδεία, πολιτικό όρκο, χωρίς να χτυπάνε οι καμπάνες, χωρίς εικόνες και προσευχή στα σχολεία, χωρίς σταυρό στη σημαία, χωρίς λιτανείες Επιταφίου και ιερών εικόνων, χωρίς Εκκλησίες στα νοσοκομεία, χωρίς ιερείς στον στρατό, χωρίς να γιορτάζονται Χριστούγεννα και Πάσχα, χωρίς να φοράνε ράσα οι ιερείς και πάει λέγοντας, σύμφωνα με το kozanilife.gr.

Το θέμα είναι πολύ απλό. Το 1982 επιτρέψαμε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ν’ αλλάξει τον τρόπο που γράφαμε την ελληνική γλώσσα με την επιβολή του Μονοτονικού με νόμο. Πρέπει να το καταλάβουμε οι Έλληνες. Αλλαγές στον τρόπο της ζωής μας, στην κουλτούρα μας, στις συνήθειές μας, στην γλώσσα μας, στην ταυτότητά μας, τις κάνουμε ΕΜΕΙΣ. Οι αλλαγές αυτές με νόμους από το κράτος, γίνονται ΜΟΝΟ στα Φασιστικά –Ολοκληρωτικά καθεστώτα. Άρα, όποια κυβέρνηση ψηφίσει τέτοιους νόμους, ακόμα κι αν ονομάζεται Δημοκρατική, στην πραγματικότητα είναι ΧΟΥΝΤΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...