Πολιτική

Η οδική παράκαμψη της Αττικής -Τα έργα που θα παρουσιάσει η ΝΔ στο πρόγραμμα για τις υποδομές

Το κυβερνητικό της πρόγραμμα για τις υποδομές, με έμφαση στα μεγάλα έργα και τον κεντρικό στρατηγικό συντονισμό, ώστε να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της χώρας, θα παρουσιάσει σήμερα η ΝΔ.

Στο σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προβλέπεται η ίδρυση Κεντρικού Συμβουλίου Υποδομών που θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό προκειμένου να αποφεύγονται αποσπασματικά έργα ανά περιφέρεια. Στόχος είναι, μέσω του καλύτερου συντονισμού, η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και η βέλτιστη αξιοποίηση των έργων αυτών στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ένα από τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι η οδική παράκαμψη της Αττικής. Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία ενός εναλλακτικού αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα προς την Υλίκη που θα παρακάμπτει πλήρως την Αθήνα. Τα οφέλη εκτιμώνται πως θα είναι η αποσυμφόρηση της κίνησης στον Κηφισό, η μείωση της ρύπανσης σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές, αφού τα φορτηγά δεν θα εισέρχονται στον πολεοδομικό ιστό, η αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής και η εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τις εμπορευματικές μεταφορές από και προς την Πελοπόννησο.

Στο πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνεται η αναβάθμιση και συντήρηση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, περιβαλλοντικά έργα, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ