Αρχείο

"Η Μακεδονία είναι Ελληνική!" - Οι Μακεδόνες αποδοκιμάζουν πολιτικούς σε Θεσσαλονίκη & Σέρρες - «Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» (upd)

Ανανέωση 12:30

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες που δέχθηκε η Σερραία βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, τραγουδούσαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφανιού από την κ. Σταμπουλή, προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.

«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεση στεφάνων και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.

https://www.youtube.com/watch?v=GmB56yTmA9k

https://www.youtube.com/watch?v=zAXrglWIEJ8

https://www.youtube.com/watch?v=auucsRsO7cg

Αρχικό κείμενο

Ελληνικές σημαίες με το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας σήκωσαν πιστοί μετά το τέλος της πανηγυρικής δοξολογίας μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη ενώ έψαλαν τον εθνικό ύμνο και το Μακεδονία ξακουστή ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την εξέδρα των επισήμων φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και αποδοκιμάζουν τους πολιτικούς. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ακούστηκαν έντονα και από τους συμμετέχοντες στην παρέλαση.

Η μαθητική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε λίγο αμετά τις 11:30.

Πολίτες τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή»

Το "παρών" στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης δίνουν πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να στείλουν μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ελληνικές σημαίες ακόμη και με εικόνες στα χέρια, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

"Είμαστε Μακεδόνες, η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική! Ζήτω η 25η Μαρτίου, ζήτω η επανάσταση!" ανέφερε ένας εκ των συγκεντρωθέντων, ο οποίος τόνισε ότι μόλις το πλήθος άρχισε να τραγουδά και να φωνάζει συνθήματα, υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

https://www.youtube.com/watch?v=iu4rIce0s5o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ