Κυβέρνηση

Η δημοσκόπηση που σκόρπισε πανικό στο Μαξίμου: «Μαγειρέματα» για να μαζέψουν την κατάρρευση

Ταραχή στο κυβερνητικό επιτελείο έχει προκαλέσει η δημοσκόπηση της ALCO που δείχνει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε χθες το «φιλικό» προς την κυβέρνηση κανάλι του OPEN, τα ποσοστά της οποίας κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έσπευσαν να «πειράξουν», ώστε να δείχνουν όσο το δυνατόν διαχειρίσιμη την απόσταση από την Νέα Δημοκρατία.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες από το in.gr, η δημοσκόπηση έφθασε στο κανάλι ελαφρώς παραποιημένη και ενώ αρχικά, έδειχνε την «ψαλίδα» να ανοίγει στο 7,5%, η διαφορά κατά την παρουσίαση της δημοσκόπησης στο OPEN, είχε πέσει στο 6,9%. «Η δημοσκόπηση, λοιπόν, έφτασε στα τρεμάμενα χέρια των υπευθύνων του καναλιού… ελαφρώς παραποιημένη, το 6,9% ξεφουρνίστηκε ως μια διαφορά που «παλεύεται» και όλα μια χαρά», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την «διόρθωση» της δημοσκόπησης επιστρατεύτηκαν ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Θανάσης Καρτερός και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εβαλαν κάτω τα νούμερα και είπαν να… πειράξουν λίγο τη διαφορά ώστε αντί για 7,5 μονάδες να γράφει μπροστά 6, και συγκεκριμένα 6,9%. Με τον τρόπο αυτό και μαζί με στοιχεία όπως η χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ δεν «τραβάει», ότι είναι και οι αναποφάσιστοι πολλοί να βγει ένα συμπέρασμα «γυρίζει το ματσάκι», «πάμε δυνατά» και άλλα τέτοια αριστεροπατριωτικά. Αλλωστε, είχαν να λογοδοτήσουν και στον «μεγάλο». Τι να του πουν; Ότι οι έρευνες που περίμεναν τον Μάρτιο θα ήταν καλύτερες αλλά είναι χειρότερες;», αναφέρει το δημοσίευμα.

Να σημειωθεί ότι  η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έδειξε ότι σε Μακεδονία και Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων είναι τέσσερις μονάδες μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ