Υγεία

Η αντίστροφη μέτρηση για τις παραλίες άρχισε: Τα μυστικά του αδυνατίσματος

Έχετε ακόμα χρόνο για να αδυνατίσετε. Ακολουθήστε τις συμβουλές και θα δείτε την διαφορά.

Η Άνοιξη πλησιάζει και, φυσικά, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εκπληρώσετε την υπόσχεση που δίνετε κάθε χρόνο στον εαυτό σας: Να είστε πιο υγιείς και ενδεχομένως να χάσετε και βάρος.

Διατροφολόγοι δίνουν τις παρακάτω συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε και τι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να κάνετε.

-Να πίνετε πολύ νερό. Είναι ουσιώδες, επειδή ρυθμίζει τη δομή όλων των κυττάρων στον οργανισμό μας. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό, τα κύτταρα σας αρχίζουν να γερνάνε. Οπωσδήποτε να επιλέγετε το νερό αντί για ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη, γλιτώνοντας θερμίδες.

-Να μην κάνετε αποτοξίνωση με χυμούς. Το να πίνετε μόνο νερό ή χυμούς για μερικές ημέρες – όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι για αποτοξίνωση – δε θεωρείται σε καμία περίπτωση υγιεινή συνήθεια και συχνά μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σας, με αποτέλεσμα να έχετε κράμπες ή ακόμα και κατάθλιψη.

-Μειώστε το νάτριο. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, το 89% των ανθρώπων τρώνε πολύ αλάτι – περισσότερο απ’ όσο χρειάζονται – χωρίς να μετριέται το αλάτι στο τραπέζι του φαγητού. Το νάτριο οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, οπότε η μείωσή του θα περιορίσει τα φουσκώματα που αισθάνεστε.

-Μη βγάζετε τρόφιμα ή κατηγορίες τροφίμων από τη διατροφή σας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του μειώνω κάτι ή καταργώ εντελώς κάτι. Οι δίαιτες που βασίζονται στην αποφυγή κάποιων πραγμάτων, όπως για παράδειγμα ζάχαρη, και αντικατάστασή τους από άλλα προϊόντα, όπως μέλι, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τελικά ο οργανισμός να χάνει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

-Γεμίστε τη διατροφή σας με ίνες. Τα φρέσκα λαχανικά, όπως τα μπρόκολα ή τα λαχανάκια Βρυξελλών, είναι η καλύτερη διατροφή. Σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις, ικανοποιημένοι και ταυτόχρονα είναι βασική πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών.

-Μην παίρνετε χάπια. Το πρόβλημα με δίαιτες που περιέχουν σκόνες ή χάπια είναι ότι παίρνουν κάτι που είναι κανονικό φαγητό, π.χ. φρούτο ή λαχανικό, το επεξεργάζονται και το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συστατικά του. Όσον αφορά στη σκόνη κακάο δεν υπάρχει πρόβλημα, όμως δεν είναι δυνατό να αντικατασταθούν τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων με σκόνη.

-Προσοχή στις ποσότητες. Οι βασικές ποσότητες τροφής τα τελευταία 40 χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά. Ακόμη και τα πιάτα, στα οποία σερβίρουμε, είναι μεγαλύτερα. Από τη δεκαετία του 70%, ακόμη και οι συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ έχουν αυξηθεί κατά 138%, οπότε προσοχή στις ποσότητες, ειδικά όταν τρώτε έξω.

-Μην ασχολείστε αποκλειστικά με τις θερμίδες. Το να επικεντρώνεστε αποκλειστικά στις θερμίδες ίσως αποδειχτεί επικίνδυνο, καθώς οι θερμίδες ενός τροφίμου δεν είναι ίδιας ποιότητας με τις θερμίδες ενός άλλου. Σε πολλά εστιατόρια, για παράδειγμα, κάποια φαγητά με λίγες θερμίδες περιέχουν αλάτι ώστε να δίνουν την αίσθηση της πληρότητας, όμως εν τέλει κάνουν κατακράτηση υγρών.

-Να σκέφτεστε θετικά. Η θετική σκέψη για τη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας και να σας κινητοποιήσει σε ένα νέο τρόπο ζωής. Επικεντρωθείτε στις ευκαιρίες και όχι σε αυτά που πρέπει να κόψετε. Υπάρχουν υπέροχες τροφές που μπορείτε να εξερευνήσετε και, όσο περίεργο και αν φαίνεται, μπορεί να ανακαλύψετε πολλά καινούργια πράγματα.

-Μην περιμένετε θαύματα. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η υγιεινή διατροφή για μία εβδομάδα δεν πρόκειται να αντικαταστήσει δεκαετίες λιπαρών ροφημάτων και τηγανητής πατάτας. Όμως, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα, να έχετε περισσότερη ενέργεια. Το σημαντικό είναι να ξεκινήσετε με ένα νέο τρόπο ζωής που θα ωφελήσει το σώμα σας μακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...