Τεχνολογία

Ηοnda: Πρώτη γεύση από το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της (εικόνες)

Το εικονιζόμενο ηλεκτρικό πρωτότυπο της Honda μας δείχνει τη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής του compact ηλεκτρικού αυτοκινήτου που ετοιμάζει η εταιρεία.

Στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί το Honda E Prototype και μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα πάρει το δρόμο της παραγωγής. Το εν λόγω concept ακολουθεί την αισθητική του πρώτου πρωτότυπου Honda Urban EV του 2017, διατηρώντας ένα αμάξωμα με όμορφες ρετρο-μοντέρνες γραμμές και 3πορτο «τρικ» look, αφού οι πίσω πόρτες έχουν κρυμμένες χειρολαβές, ενώ και οι χειρολαβές των εμπρόσθιων θυρών αναδιπλώνονται μέσα στο αμάξωμα.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι παραδοσιακοί εξωτερικοί καθρέπτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, ενώ χαρακτηριστικό στοιχείο του πρωτότυπου αποτελεί και το μαύρο πάνελ πάνω στο καπό, το οποίο ανασηκώνεται αποκαλύπτοντας την πρίζα για τη φόρτιση των μπαταριών του.

Η καμπίνα του ιαπωνικού μοντέλου ακολουθεί την ίδια ρετρό φιλοσοφία με κάποια σύγχρονα στοιχεία. Για παράδειγμα το ταμπλό διατρέχει ένα μακρύ πάνελ οθονών και τα άκρας του χρησιμεύουν για την απεικόνιση των εξωτερικών καθρεπτών-καμερών.

Για την κίνησή του, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί ένα σύστημα με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, για το οποίο προς το παρόν η Honda δεν δίνει στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία, πέρα από ό,τι η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας ξεπερνά τα 200 km, ενώ μέσω ταχυφορτιστή το 80% της μπαταρίας μπορεί να φορτίσει σε 30 λεπτά.

Η Honda χρησιμοποιεί μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα για το E Prototype (η ίδια θα υπάρχει και στην έκδοση παραγωγής) και έτσι υπόσχεται δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά και ευελιξία στην πόλη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...