Επιστήμη

Ετοιμο για τη Σελήνη το Toyota Lunar Rover (βίντεο)

H ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA σε συνεργασία με την Toyota Motor ανακοίνωσαν μία υπό μελέτη συνεργασία με θέμα την εξερεύνηση του διαστήματος. Σε πρώτη φάση η JAXA και η Toyota συμφώνησαν στην κατασκευή ρομποτικών οχημάτων (rover) για την εξερεύνηση της επιφάνειας της σελήνης.

Το όχημα εφοδιάζεται με κυψέλες καυσίμου και η μίνιμουμ προβλεπόμενη αυτονομία είναι στα 10.000 km, όπως γράφει το caranddriver.gr. Το ειδικό αυτό όχημα εφοδιάζεται και με ηλιακά πάνελς που συσσωρεύουν την ενέργεια για να μετατρέπεται σε ηλεκτρική.

Το μήκος του rover φτάνει τα 6 m και το ύψος τα 3,8 m προσφέροντας εσωτερικό χώρο 13 κυβικών μέτρων. Έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί δύο κοσμοναύτες και τέσσερις σε επείγουσες περιπτώσεις. Και οι έξι τροχοί λαμβάνουν ανεξάρτητα κίνηση.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της JAXA, τον Koichi Wakata, η υπηρεσία του σκοπεύει να εκτοξεύσει δοκιμαστικά το rover στο διάστημα το 2029. Οι αποστολές στο φεγγάρι να ξεκινούν μέσα στην δεκαετία του 2030.

https://youtu.be/1kd2nFHAAtU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ