Κόσμος

Εταιρεία αθλητικών ειδών αποσύρει άρον άρον ισλαμικές μαντίλες


Μετά από θύελλα αντιδράσεων, η γαλλική εταιρεία λιανικής αθλητικών ειδών Decathlon παραιτήθηκε από τα σχέδιά της να λανσάρει στην αγορά ένα χιτζάμπ για τις Μουσουλμάνες δρομείς.

Η εταιρεία σχεδίαζε να πωλήσει το χιτζάμπ για αθλήτριες τόσο στη Γαλλία όσο και στο Μαρόκο, αλλά εγκατέλειψε την προοπτική της γαλλικής αγοράς, μετά από περισσότερα από 500 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα που δέχθηκε από εξοργισμένους Γάλλους πολίτες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Decathlon διευκρίνισε ότι έλαβε τη σχετική απόφαση για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων της.

«Αντιμέτωποι με βίαιη πολεμική και απειλές που υπερβαίνουν κατά πολύ τον στόχο μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας, προτεραιότητά μας γίνεται το να βρούμε μια ειρηνική λύση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, αναστέλλουμε την εμπορική διάθεση αυτού του προϊόντος στη Γαλλία» τονίζεται στην ανακοίνωση.
https://www.instagram.com/p/Bu1ljbeA7HO/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading&utm_campaign=embed_locale_test
Η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνόντος κόμματος «La Repubique En Marche!», Ορόρ Μπερζέ ήταν σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν να καταδικάσουν την κίνηση.

«Επιλογή μου, ως γυναίκα και πολίτης, θα είναι να μην εμπιστεύομαι πλέον μια εταιρεία που απομακρύνεται από τις αξίες μας» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter της η Μπερζέ.

Το χιτζάμπ της Decathlon δεν είναι το μόνο κάλυμμα κεφαλής Mουσουλμάνων αθλητριών που απευθύνεται στη γαλλική αγορά, καθώς από τον Μάρτιο του 2017 πωλείται στη Γαλλία και σε όλον τον κόσμο το Pro Hijab, προϊόν συνεργασίας της Nike με σειρά βραβευμένων μουσουλμάνων αθλητριών, συμπεριλαμβανομένης της παγοδρόμου Ζάχρα Λάρι.

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο ένδυμα για μουσουλμάνες που ξεσήκωσε στη Γαλλία δημόσια κατακραυγή. Το 2016, το ολόσωμο γυναικείο μαγιό γνωστό ως bourkini πυροδότησε σειρά θετικών και αρνητικών αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ