Εκκλησία

Επίθεση Κονιδάρη στην Ελλαδική Εκκλησία για το ουκρανικό: Στις καλένδες για λόγους μικροψυχίας-Συνεχίζεται η βία στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευθεία επίθεση κατά της Ελλαδικής Εκκλησίας με αφορμή το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα είχαμε χθες από τον ομότιμο καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ.Ιωάννη Κονιδάρη σε εκδήλωση με θέμα τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Ο καθηγητής σε μια αποστροφή του λόγου του με αφορμή και την συνεδρίαση της Ιεραρχίας σχολίασε καυστικά: “Το κατεπείγον θέμα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας παραπέμφθηκε για δυσκόλως αποκρυπτόμενους λόγους μικροψυχίας έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις καλένδες γιατί τάχα μου δεν έχει γνωμοδοτήσει ακόμη η αρμόδια συνοδική επιτροπή”

Την ίδια στιγμή στην Ουκρανία ο επκεφαλής της κανονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Ονούφριος εξέφρασε την άποψη πως η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ξεπεράσει το σχίσμα.

Κατά τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και με την παρουσία πρεσβευτών και εκπρόσωπων έξι διπλωματικών αποστολών-και ελληνικής- που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία στο Κίεβο ο Μητροπολίτης ανέφερε:

"Σήμερα, η Ορθοδοξία στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο περνά μέσα από δύσκολες δοκιμές, όλοι γνωρίζουμε γι 'αυτές.Η καρδιά μας δεν πρέπει να φοβάται.Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία θα ξεπεράσει αυτές τις δοκιμές ως νικήτρια, στην ιστορία έχει συμβεί πολλές φορές. Θα είναι η εποχή που η Ιερά Εκκλησία θα γιορτάσει τη νίκη επί των σημερινών σχισματων ", δήλωσε ο μητροπολίτης στους διπλωμάτες μετά την Θεία Λειτουργία.

Στο μεταξύ το τσουνάμι βίας στην Ουκρανία με αφορμή το εκκλησιαστικό ζήτημα συνεχίζεται.

Οι κληρικοί και οι πιστοί της Εκκλησίας της Μεταμόρφωσης στο χωριό Βίννιτσα Λούκα-Μελλεσκόφσκαγια, κλειδώθηκαν έξω από την εκκλησία από εθνικιστές-σχισματικούς, και αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα της εκκλησίας τους για να υπερασπιστούν τον επίσκοπο τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό η μιντιακή προπαγάνδα καλά κρατεί. Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διέδιδαν ψευδή ρεπορτάζ ότι δήθεν κακοποιοί είχαν πάει στην εκκλησία και έσπασαν τα παράθυρα και τις πόρτες,

Οι κύριες στιγμές της αντιπαράθεσης καταγράφηκαν σε βίντεο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές