Πολιτική

Εμπαίζουν τους Έλληνες! Τσιρώνης: "Ποτέ δεν είπα ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο" - Τα Άρθρα 14 & 15 που εκθέτουν τους κυβερνητικούς

Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό για ακόμα μια φορά οι ΣΥΡΙΖΑίοι, καθώς ο κ.Τσιρώνης, μετά τις δηλώσεις του για το Καστελλόριζο και την λεκτική επίθεση σε αυτούς που αντέδρασαν, τώρα τα μαζεύει και ισχυρίζεται πως ποτέ δεν είπε ότι το Καστελλόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο.

Οι κυβερνητικοί υποτιμούν μάλλον τη νοημοσύνη των Ελλήνων και πιστεύουν πως για αυτά που λένε δεν θα έχουν συνέπειες. Τα βίντεο ωστόσο δε λένε ψέματα, και αποδεικνύουν πως οι νέοι ισχυρισμοί του βουλευτή δεν έχουν βάση.

"Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. Συζητούσαμε το που βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα. Προσπαθούσα να εξηγήσω και επειδή το Καστελόριζο είναι νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή εκείνη που είναι μόλις 140 μίλια από την Κύπρο. Γεωγραφική ήταν η συζήτηση" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσιρώνης στον ΑΝΤ1.

"Για παράδειγμα τα Κύθηρα ανήκουν στην Αττική αλλά είναι νησί του Μυρτώου. Αυτή είναι η διαφορά του που βρίσκομαι και που ανήκω" πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης έφερε στο φως τα άρθρα 14 & 15 της Συνθήκης της Λωζάνης , που αναφέρει σαφέστατα οτι η Τουρκία παραιτείται της νήσου Καστελορίζου και των παρακείμενων νησίδων.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι με δημοσίευμα της Χουριέτ πανηγυρίζουν αφού οι Τουρκικές θέσεις υποστηρίζονται και απο Έλληνες Βουλευτές όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ! (Αφερίμ Καρντάσι λένε οι Τούρκοι).

Υπενθυμίζουμε, ότι συγκεκριμένα ο κ.Τσιρώνης είχε αναφέρει:

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Και συνέχισε: «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη».

Αυτός ο άνθρωπος ήταν πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, οποίος παραμένει βουλευτής Β Αθήνας και υποστηρίζει την Κυβέρνηση. Τώρα μάλιστα είναι νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

https://www.youtube.com/watch?v=Lj_Z8QKceww

Αργότερα, επέμεινε στη θέση του για το Καστελλόριζο, κατηγορώντας για «άγνοια πατριδογνωσίας» και καταγγέλοντας πως βρίσκονταν σε «πολιτική παράκρουση» όσοι αντέδρασαν στις δηλώσεις του.

Με ένα tweet απάντησε ο Γιάννης Τσιρώνης για το θέμα που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις του πως το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Τσιρώνης ανάρτησε στο twitter έναν χάρτη για να αποδείξει το λόγου το αληθές και γράφει χαρακτηριστικά: «Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελλόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;»

https://twitter.com/TsironisGianni/status/1109344490219814912

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...