Κύπρος

Πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από Λάρνακα και Αμμόχωστο - Αναστάτωση στους πολίτες - Δείτε βίντεο

Αναστάτωση επικρατεί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στην επαρχία Λάρνακας, εξαιτίας πτήσεων δύο μαχητικών αεροσκαφών. Γύρω στη μία το μεσημέρι πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από τις κοινότητες Φρενάρου και Λιοπετρίου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθως τα αεροσκάφη συνέχισαν την πορεία τους προς τη Λάρνακα και συγκεκριμένα προς την περιοχή του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες, τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν ορατά από Λάρνακα αλλά και από περιοχές της Ελεύθερης Αμμοχώστου, ενώ πραγματοποίησαν πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για δύο μαχητικά αεροσκάφη, όπως θα δείτε και στο βίντεο:

Πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας, αναφέρουν ότι πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη από το Ισραήλ τα οποία ολοκληρώνουν σχετική άσκηση αύριο (19/3) Τρίτη, σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ.

Η Προϊστάμενη των Υπηρεσιών Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας Περσεφόνη Παπαδοπούλου ανέφερε στο alphanews.live ότι οι πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών εντάσσονται στο πλαίσιο των διευκολύνσεων που έχει παραχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία προς το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και για πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών από το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Η κυρία Παπαδοπούλου ανέφερε ότι οι διευκολύνσεις δόθηκαν για όλο τον μήνα Μάρτιο, επομένως δεν αποκλείεται να επαναληφθούν και τόνισε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ