Κόσμος

Κλίμα εμφυλίου στην Τoυρκία: Ο Ερντογάν απειλεί με φυλάκιση την Ακσενέρ - Παραστρατιωτικές ομάδες "πνίγουν" τη χώρα

Έχει χάσει εντελώς το μέτρο και την αίσθηση της λογικής ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δηλώνει σήμερα Σάββατο ότι έκανε μήνυση κατά της Μεράλ Ακσενέρ, επικεφαλής του εθνικιστικού Κόμματος (İYİ) της χώρας, προειδοποιώντας την ότι μπορεί να πάει στη φυλακή, ανέφερε η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Oda TV.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν ακολουθούν δηλώσεις της ίδιας για τις δημοτικές εκλογές αυτή τη βδομάδα, στη δυτική επαρχία Ντενιζλί, όπου η Ακσένερ δήλωσε ότι ο Ερντογάν μίλησε σαν η Τουρκία να πηγαίνει στον πόλεμο αντί για δημοτικές εκλογές.

«Έχασε το μέτρο, έγινε αλαζονικός, λέει ότι ήταν ένας από εσάς, αλλά τώρα ταξιδεύει με 300 σωματοφύλακες και 20 διαφορετικά αυτοκίνητα για να αποκρύψει ποιος είναι μέσα», είπε η «Λύκαινα».

Το Καλό Κόμμα και το κύριο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) αντιπολίτευσης σχημάτισαν μια συμμαχία για τις προσεχείς τοπικές εκλογές στις 31 Μαρτίου και διοργάνωσαν κοινές συναθροίσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι τα σχόλια της Ακσενέρ ήταν άσεμνα και για αυτό έχει υποβάλει νομική καταγγελία εναντίον της, ενώ μίλησε για μαζικό αγώνα στην ανατολική επαρχία Elazığ.

Επεσήμανε δε ότι η Akşener δεν ήταν εκλεγμένη βουλευτής και συνεπώς δεν έχει κοινοβουλευτική ασυλία, ενώ ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας συνέχισε αναφέροντας ότι η ηγέτης του Καλού Κόμματος δεν έχει πλέον "τόπο να κρυφτεί".

«Κοιτάξτε εκείνους που ευρίσκονται στη φυλακή, τα μέλη της FETÖ που περνούν τον χρόνο τους πίσω από τα κάγκελα, μπορείτε να βρεθείτε στην ίδια θέση», δήλωσε ο Ερντογάν στην Ακεσενέρ ξεσηκώνοντας θύελλα διαμρτυυριών στην αντιπολίτευσης.

Η Ακσενέρ απάντησε στον Ερντογάν μέσω Twitter. «Με απειλείτε ότι θα παραπεμφθώ στη δικαιοσύνη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;», ρώτησε, προσθέτοντας ότι δεν φοβάται τις απειλές του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας.

Η ίδια είχε αναφέρει παλαιότερα, σύμφωνα με άρθρο μας, ότι Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία, ενόψει των επικείμενων εκλογών οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.

Η ηγέτης του Κόμματος Meral Akşener δήλωσε ότι οι πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Τόκατ της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά.

«Έχουμε ακούσει για αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης σε Tokat και Ικόνιο. Πρέπει να διερευνηθούν και τα αποτελέσματα να μοιραστούν μαζί μας», ανέφερε η Akşener σε συνέντευξή της.

Η ίδια είπε ότι πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν δει να διακινούνται όπλα μακράς εμβέλειας πρόσφατα, τα οποία λέγεται ότι συνδέονται με αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος, το ΑΚΡ προετοιμάζεται για την εκλογική περίοδο, κατά την οποία τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν χάος εάν τα αποτελέσματα απογοητεύσουν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Η κύρια οργάνωση που υλοποιεί αυτά τα σενάρια είναι η γνωστή ιδωτική αμυντική εταιρεία SADAT", δήλωσε η Akşener.

Ο επικεφαλής της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας SADAT, Ταξίαρχος ε.α. Adnan Tanrıverdi, αρνείται τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι δηλαδή η εταιρεία του εκπαιδεύει και δίνει όπλα σε οπαδούς του Ερντογάν, ο οποίος φοβάται ότι οι Τούρκοι πολίτες θα τον καταψηφίσουν.

Ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή και για πρωτοφανή αύξηση ειδικών δρακόντειων μέτρων ασφάλειας με την χρήση του γνωστού ιδιωτικού στρατού, με το όνομα SΑDAT.

Η SADAT ισχυρίζεται επίσημα πως έχει ως μοναδική αποστολή την «παροχή συμβουλευτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών και εκπαίδευση στον τομέα της διεθνούς άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας».

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η πραγματική αποστολή των Τούρκων μισθοφόρων είναι η δημιουργία και η ενδελεχής εκπαίδευση ειδικών παραστρατιωτικών δυνάμεων για αντιμετώπιση «εσωτερικών αντιδράσεων» κατά του Σουλτάνου Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ